Škornji

Kupujte po
Nakupovalne možnosti
Blagovna znamka
Filtri (aktivni filtri: 1)
Zdaj nakupuje po
  1. Blagovna znamka Liu Jo Odstrani ta element

Joj kako nerodno!

Očitno izdelkov te znamke trenutno ni na voljo. Vabimo vas, da preverite ostalo ponudbo tukaj.

Ženski škornji

Ženski škornji so v zimski sezoni stalnica in zasedajo pomembno mesto med obutvijo. Pripada jim vloga najbolj klasične in obenem najbolj modne obutve. Kot nalašč so za delo, vikende in tudi noči zunaj, treba je le izbrati pravi par. Škornji z ojačanim gumijastim podplatom delujejo rahlo robustno, a so v kombinaciji s kontrastnimi nežnimi oblekami zelo modni. Tisti s stileto peto so rezervirani za dame, ki so vajene visokih pet, takšne s široko peto pa boste lahko nosile čez cel dan in za vsako priložnost. Zelo priljubljeni so tudi modeli z robustnim, buler podplatom in visoki škornji, ki segajo čez kolena. Tudi s kavbojskimi škornji ne boste zgrešile saj so primerni za vsak dan in jih je moč kombinirati z različnimi stili oblačil.

 

Klasični in elegantni škornji

Klasičnim elegantnim škornjem pritiče stroga eleganca in so običajno rjavi ali črni. Lahko imajo tudi nekaj okrasja, npr. kak svetleč dodatek na peti ali oxford vzorec. Sicer pa je gladko usnje tisto, ki poskrbi za uporabnost v poznih jesenskih in zimskih mesecih.

Predstavniki klasičnih škornjev v Massu so blagovne znamke Tamaris, Caprice, Paar in Mascia. Za vse blagovne znamke velja, da so trajnostno naravnane, kar pomeni, da so vsi njihovi modeli izdelani iz kakovostnih materialov in v lokalnem okolju proizvajalca.

 

Škornji s peto

Izbira škornjev s peto je zares bogata. Najelegantnejši so vsekakor tisti s tanko in visoko peto, ki so nadvse primerni za krajša krila ali pa za klasične poslovne kostime, ki jih s takšno obutvijo naredimo malo manj stroge.

Modeli z debelo in robustno peto pa so primerni za ženske, ki obožujejo stabilnost in ne marajo zatikanja pet na sprehodu po mestu. Pomembno je tudi kakšen stil hoje imate – če imate ob nošenju tankih pet nelagoden občutek, vam vsekakor priporočamo, da poskusite s kvadratno peto. Škornji ne bodo nič manj elegantni, bodo pa veliko uporabnejši, saj jih boste lahko obuli tudi čez ozke hlače, predvsem pa boste z njimi z lahkoto preživeli še tako dolgo noč.

 

Zapenjanje in širina škornjev

Za večino žensk je zelo pomemben dejavnik pri izbiri način zapenjanja škornjev. Najpogostejši so modeli, ki se zapenjajo z notranjo zadrgo do polovice, tesno pa jim sledijo takšni, ki se zapenjajo od podplata do vrha.

Škornji so lahko specifični tudi zaradi širine zgornjega dela. Če imate malce močnejši spodnji del noge (meča), vam priporočamo, da si ogledate ponudbo stretch (raztegljivih) modelov, ki so primerni za močnejše noge.

Tako kot imajo lahko težave ženske z močnejšimi spodnjimi deli nog je lahko izbira škornjev izziv tudi za tiste s suhljatimi nogami. Pogosto namreč naletite na težavo, pri kateri se škorenj ne oprime lepo vaše noge ali pa celo štrli, vas moti pri hoji in se guba. Vsem s tovrstnimi težavami je na voljo tudi precejšnja izbira ožjih (XS) modelov, ki so narejeni posebej za tak tip stopal in nog.

 

Usnjeni škornji

Ker škornje običajno kupujemo za dlje časa, je priporočljivo, da izberete usnjene. Če jih boste redno impregnirali s sredstvi za nego, bodo ti zdržali več sezon. Seveda pa je obraba odvisna tudi od vremena, v katerem jih nosite. V vsakem primeru vam svetujemo, da se s takšno obutvijo izogibate direktnemu stiku z lužo.

 

Ženski dežni škornji

V zadnjih sezonah so tudi klasični gumijasti škornji za dež doživeli modni preporod. Pravzaprav so ženskam na voljo cele kolekcije različnih modelov, barv in potiskov. Ženski dežni škornji niso več namenjeni samo ležernim popoldanskim sprehodom z družino ali skoku v trgovino sredi najhujšega naliva. Prav tako niso več na voljo samo v zeleni ali črni barvi in primerni samo za na vrt ali v blato. Ženski dežni škornji so pravzaprav postali enakovreden modni dodatek, k čemur so zagotovo pripomogle priljubljene hunterice.

Gumijaste škornje za dež lahko v vlažnejšem vremenu mirno kombiniramo z ozkimi kavbojkami, črnimi ali belimi hlačami, ki jih zatlačimo v škornje. Za hladnejše dni pa so primerni škornji, ki so poleg tega, da so odporni na dež, tudi podloženi in imajo narezan gumijast podplat. V njih nam ne bo drselo in sproščeno bomo lahko odšli po opravkih, saj nas pri hoji ne bo zeblo, naše noge pa bodo ostale suhe.

Prikaži več