Pogosti izrazi

Pogosti izrazi

XL obutev

Pod XL obutev uvrščamo izdelke, ki so na voljo v večjih velikostnih številkah. Za moško obutev to pomeni do številke 49, za žensko obutev pa to pomeni tudi do številke 43.

XS obutev

Pod XS obutev uvrščamo izdelke, ki so na voljo v manjših velikostnih številkah. Za moško obutev to pomeni od številke 40 dalje, za žensko obutev pa to pomeni od številke 35 dalje.

Toplo podloženi

Oznako »toplo podloženi« nosijo izdelki, ki so v notranjosti obuvala izdelani iz toplih materialov, ki so običajno umetnega izvora (umetna topla podloga).

Obutev za širše noge

Obutev za širše noge je primerna za osebe, ki imajo značilno plosko stopalo ali pa imajo močnejša meča in nart.

Raztegljiva obutev-stretch

Obutev, ki je raztegljiva je izdelana iz materialov, ki so prilagodljivi in se raztegnejo na način, da se prilagodijo vašemu stopalu oz. obliki noge.

Nepremočljiva - vodoodbojna obutev 

Vodoodbojna obutev je odporna na vodo, ni pa nepremočljiva.

Nepremočljiva - vodoodporna obutev 

Vodoodporna obutev je odporna proti vdoru vode, sama po sebi pa ne pomeni popolne vodoneprepustnosti.

Goretex obutev 

Goretex je membrana, ki ne prepušča vlage in vode oz. jo začne prepuščati šele pri določenem nivoju. Pri Goretex membrani gre za kombinacijo več dejavnikov: zračnost, vodotesnost ter trajnost materiala, zaradi katerega je obutev nepremočljiva. Membrana poskrbi za zaščito nog v neugodnih vremenskih razmerah.

Vibram podplat 

Vibram podplat je material, ki je zelo trpežen, odporen hkrati pa funkcionalen in varen na različnih podlagah kot so mokra tla, sneg in celo skale.

Novo 

Oznaka NOVO se uporablja v obliki značke pri izdelkih, ki sodijo v najnovejšo sezono - gre za izdelke nove kolekcije. Značka novo je na izdelkih lahko različno dolgo. 

Lučke

Oznaka "lučke" se uporablja pri izdelkih, ki imajo v podplatih lučke (torej ob pravilni uporabi lučke v podplatih svetijo). 

Croslite™

Croslite je glavni razlog za priljubljenost obutve Crocs. Je penasti material, sestavljen iz sklenjenih mehurčkov, zato se vanj ne morejo naseliti mikrobi ali vpiti vlaga, kar eliminira neprijetne vonjave iz obutve. Odlično blaži sunke pri hoji, saj iz sklenjenih mehurčkov zrak ne more uiti, kar se kaže kot neverjetno udobje obutve. Croslite ni toksičen, zato ga lahko nosimo na golo kožo.Umivamo ga z vodo in milom.
Pozor! Na visokih temperaturah se Croslite lahko deformira, zato Crocs obutve ne puščamo na direktnem vročem soncu, v vročem avtomobilu in ne peremo v stroju na visokih temperaturah.