Udobna zimska obutev, ki skrbi, da vaša stopala ostanejo topla, tudi ko pritisne tisti pravi zimski mraz, je še do nedavnega imela eno samo nalogo, prej omenjeno nalogo. Danes so zimski škornji ali gležnjarji po zaslugi prepoznavne avstralske blagovne znamke toplih, s krznom podloženih škornjev postali vsestranska obutev, ki lahko vaš zimski modni slog dvigne na popolnoma novo raven. Da je udobna, toplo podložena zimska obutev postala tisti pravi modni hit, pa imajo največ zaslug hollywoodske zvezdnice in modeli, ki mehke podložene zimske gležnjarje ali škornje nosijo, tudi ko zunaj cvetijo rože.

Kako torej izbrati primeren slog tople zimske obutve?

Če želite takšno obutev nositi na čim več trendnih načinov, izberite model, ki pretirano ne izstopa. Torej toplo podloženo zimsko obutev v nevtralnih barvah v višini gležnjev. Lahko ga krasijo ljubki detajli ali etno motivi, ki pa ne kričijo po pozornosti. Kaj pravite na velike gumbe, pleteni detajl ali izvezene motive v barvi škornjev?

Kako nositi tople podložene zimske škornje?

Nosite jih s hlačami. Bodisi z oprijetimi različicami, ki jih lahko zatlačite v obutev, oziroma s skrajšanimi širšimi modeli. Zraven sodijo podložene jakne, klasični plašči in topli, za odtenek preveliki puloverji. Odlično se jim podajo tudi podaljšane zimske bunde in puloverji s puli ovratniki. Pravi zaveznik podloženih zimskih škornjev je džins, v vseh oblikah in krojih, izogibajte pa se kombinaciji s formalnimi oblačili, ki so sestavni del vaše poslovne garderobe. Stajling bo videti prisiljeno, iz njega bodo štrleli škornji na zelo neestetski način.

Kako skrbeti za tople škornje iz velurja?

Madeže, nastale od soli in dežja, lahko vedno odstranite s šamponom, ki je namenjen pranju tovrstne obutve. Imejte v mislih le, da lahko šamponi za pranje velurja spremenijo odtenek škornjev. Če ste na obutvi pridelali masten madež, ga potresite z otroškim pudrom in pustite stati čez noč. Bolj trdovratne madeže, kot je madež od vina, poskusite odstraniti tako, da na mesto popršite nekaj laka za lase, pustite stati nekaj ur, nato premažite s čistilnim sredstvom za pomivanje posode in pustite, da se posuši. Ta postopek lahko ponovite tolikokrat, da madež izgine.

Prispevek nima komentarjev.