Poletje je tisti letni čas, ki ga ljubitelji obutve in mode še posebej obožujemo. Pri izbiri čevljev se lahko še posebej zabavamo, se poigravamo z barvami, slogi, različnimi podplati in vzorci sandalov ter natikačev. Vroči dnevi, topli večeri, poletne zabave in počitnice kar kličejo k temu, da se sprostimo. In prav tako sproščene bodo letos tudi naše modne kombinacije. V novih kolekcijah obutve za ženske in moške v tem poletju prevladujejo čevlji, s katerimi lahko čisto vsak od nas ustvari ali nadgradi svoj unikaten slog, v katerem se dobro počuti. Izbira obutve je na mass.si in v naših trgovinah res velika. V pomoč, na katere modele obutve bodite pozorni, ko se boste odpravili v ’šoping’, pa smo za vas pripravili vodnik po najbolj vročih modelih. In katerih TOP 10 čevljev bomo to poletje videli povsod?

 

Natikači s petko

Brez ’šik’ natikačev s peto letos praktično ne bo šlo, in navdušujejo nas iz več razlogov. Zato ker so preprosti za obuvanje in so tako ’ena, dve, tri’ na nogi. Letošnje kolekcije te priljubljene ženske obutve pa ponujajo tudi zelo lepe modele. Velik poudarek pri natikačih to poletje je na petkah. Nosili bomo široke, kvadratne, polne in pa klasične, tanke petke.

 

Eleganca je TOP trend

Priznamo! Komaj smo čakali, da se vrne trend elegantne obutve in da si bomo lahko to poletje dali duška z lepimi polsandali, sandali in natikači. Elegantni sandali so brez dvoma naš favorit za poletne dni. Čudovite modele, s katerimi ta kos naše garderobe postane v hipu središče pozornosti, najdemo tudi v vseh najbolj vročih barvah te sezone. 

 

Vzorci in barve

Bottega vzorec oziroma pletenica je letos tista, ki nam ob brskanju po kolekcijah natikačev in sandalov za vroče poletne dni najprej pade v oči. Brez tega ’must-have’ vzorca si pravzaprav težko predstavljamo poletne ’stajlinge’. Najdemo ga pri elegantni in ’casual’ obutvi za vsak dan. Zanimivi so predvsem zato, ker z njimi preprosto nadgradimo ’casual outfite’. Zelo lepo se ujemajo z jeansom in pa hlačnimi kostimi. Za “vau” učinek pa predlagamo sandale ali natikače v kakšni od najbolj trendovskih barv te sezone: ’baby pink’, ’baby’ modra, rumena, umazano roza in zlata. Veliko izbiro sandalov in natikačev z bottega pletenico najdete v kolekcijah obutve Steve Madden in Upcollection.

                               

 

Čevlji s platformo

Tudi letos čevlji s platformo ostajajo trend, ki je na vrhu lestvice najbolj priljubljene obutve. In sandali ter natikači z debelim podplatom so tisti čevlji, s pomočjo katerih smo obuti po zadnji modi. Njihova prednost je, da so tudi izjemno udobni. Poleti vsi prisegamo na oblačila iz lahkotnih materialov, in čevlji s platformo so pri ’outfitih’ za vroče dni zanimiv kontrast. Letos so se trendu pridružili tudi priljubljeni crocsi, za sandali in natikači s platformo pa pobrskajte po kolekcijah obutve Upcollection,

                                  

 

Kamenčki, ’netki’ in ’ketnice’

To poletje gotovo ne bomo spregledali čevljev, ki se bleščijo in lesketajo. S sandali, okrašenimi s kamenčki in kristalčki, naš ’outfit’ v hipu postane bolj prefinjen. To poletje so kot dodatek na obutvi priljubljene tudi ’ketnice’, ki jih najdemo predvsem na natikačih. Znova so “in” tudi ’netki’, ki jih najdemo tako na sandalih s tankim podplatom kot na obutvi s polno peto. Eden od zanimivejših detajlov tega poletja pa je prozorna peta. Ljubiteljice okrašenih čevljev pobrskajte po kolekcijah obutve Steve Madden, Alma En Pena, Upcollection in Tamaris.

 

’Ugly’ sandali

Modne vplivnice jih obožujejo. In zaradi njihovega navdušenja nad trendom “ugly” obutve smo se v te sandale zaljubili vsi. V vsakem od nas je malo uporništva, in ti čevlji so ga definitivno prebudili. So udobni in nekaj posebnega, zato z njimi lahko ustvarjamo zanimive ’outfite’ in modne kombinacije. Lahko smo drznejši in jih obujemo k bolj prefinjenim oblačilom, lahko pa tudi pretiravamo in jih kombiniramo z vzorci ter močnimi barvami, volančki, čipkami … Našli jih boste pri blagovnih znamkah obutve Bugatti, Steve Madden in dr. Martens.

                            

 

Šik japonke

Japonke so tisti modni trend obutve, za katere si še pred časom nismo predstavljali, da lahko postanejo tudi modni kos. Ampak v resnici prav lepo dopolnjuje poletne ’outfite’, nekateri modeli pa so naravnost ’šik’. V vročih dneh je pomembno predvsem, da nam je udobno, in v japonkah so tudi vsakdanji opravki prijetnejši. Večina modelov, ki jih najdemo pri znamkah Tom Tailor, Levi's, Havaianas in Ipanema, je primernih za ’casual outfite’, v novi kolekciji blagovne znamke Upcollection pa najdemo tudi japonke, okrašene s kamenčki. Brez težav jih kombiniramo k elegantnejšim kosom poletnih oblačil.

 

Kvadratni podplati

Kako v hipu nadgradimo poletni ’stajling’? S sandali in natikači s kvadratnim podplatom. Letos so prijetna osvežitev trendov elegantne poletne obutve. Kvadratne podplate lepo dopolnjujejo drugi zanimivi detajli na čevljih, kot so trakovi, ki si jih zavežemo okoli gležnjev, in pa okraski, kot so ’netki’ in bottega pletenica. Pobrskajte po kolekcijah obutve Guess, Tamaris, Upcollection, Estyle in Creator.

 

Natikači v slogu Birkenstock

Udobje je vedno moderno, in če so še pred nekaj sezonami natikači v stilu Birkenstock veljali za obutev, ki jo nosijo le naši dedki in turisti, so postali pravi modni poletni trend. Kombiniramo jih z oblekami, krili, jeansom, super pa se podajo k letos zelo trendovskim lanenim oblačilom. Nanje prisegajo vsi, moški, ženske in otroci. So vsestranska poletna obutev, ki jo bomo letos na mestnih ulicah in počitnicah veliko videvali. Ta trend najdete v kolekcijah blagovnih znamk obutve Gem’s, Esprit, Upcollection, Patrizia, Arizona in Bugatti.

                                     

 

Natikači za na bazen

Tej udobni obutvi, ki je poleti nepogrešljiva, že dolgo samo tako rečemo. V resnici pa smo vsi že pred nekaj sezonami, vključno z modnimi navdušenkami, spoznali, da so “šlape” izvrstna obutev tudi za druge priložnosti v vročih dneh. In tako lahko natikače za na bazen videvamo kot ključni kos ’stajlingov’ ulične mode. Sproščene kombinacije s poletnimi oblačili in natikači so postale trend, ki ga najdemo tako na mestnih ulicah kot na plaži. Gotovo boste svoj najljubši par našli v kolekcijah obutve znamk Tommy Hilfiger, Levi’s, Adidas, Calvin Klein in Ipanema

 

Prispevek nima komentarjev.