Ženska obutev je tudi letošnjo jesensko in zimsko sezono popolna mešanica najnovejših modnih zapovedi, udobja in funkcionalnosti. In prav vse trende, ki jih prinašajo nove kolekcije priznanih blagovnih znamk, najdete seveda v trgovinah in spletni trgovini MASS. Jesen bo brez dvoma pestra in idej za modne kombinacije vam zagotovo ne bo zmanjkalo.

Vračajo se debeli podplati, udobne superge, šik gležnjarji in elegantni salonarji. Vrača se tudi stil čevljev, ki je bil mega hit v 90 letih, in sicer gležnjarji z visokimi, kvadratnimi petami. Navdušila vas bo ponudba mokasinov, ki je še bolj raznolika od spomladanske, glavno besedo pa bodo imeli v hladnih dneh škornji. Tako elegantni, s peto, kot klasični in cevasti, z zdaj že izjemno priljubljenimi robustnimi podplati. Jesenske dni nam bodo zagotovo popestrile tudi barve obutve, prevladujejo kraljevsko

modra, lila (vijola) in živo zelena. Letos ne morete zgrešiti z nakupom čevljev v bež, umazano beli, smetanovi in “taupe” barvi, opazili jih boste prav na vseh tipih obutve za hladnejše vreme.

Med materiali prevladuje večno priljubljeni semiš, ki ga boste našli tako pri supergah kot pri škornjih in mokasinih. In ko smo ravno pri semišu, razveselila vas bo novica, da se vrača še en trend iz devetdesetih, udobni medvedki.

To zimo se pripravite tudi na okrepljene kolekcije Apres ski obutve blagovnih znamk Tommy Hilfiger, Liu Jo, Sorel, North Face in Olang.

In kateri so glavni štirje trendi obutve, ki bodo prevladovali letošnjo jesen in zimo?

 

Na vrhu priljubljenosti ostajajo mokasini

Mokasini še niso rekli zadnje besede, saj se tudi to jesen vračajo v kolekcije obutve za hladnejše dni. Razveselilo vas bo, da so še bolj raznolike od spomladanskih. Razlog, zakaj ostajajo mokasini tako priljubljeni, je zagotovo ta, da so izjemno udobni in uporabni. So popolna obutev za vse stile in okuse. V jeseni boste na svoj račun prišle ljubiteljice bolj vpadljive obutve in zagotovo bodo vašo pozornost pritegnili tudi mokasini z robustnim, debelim podplatom. Za piko na i okrašeni s ketnicami in mucko. Čeprav še vedno prevladujejo monokromatski mokasini, pa si boste lahko duška dali z drznimi barvami, kot sta oranžna in zelena, ter z različnimi vrstami podplatov. Od klasičnih, ravnih, do robustnih in platform.

                                                     

 

Zimska eleganca za ljubiteljice pet

Hladnejši dnevi niso razlog, da bi se odpovedali elegantni obutvi, še več, jesenske outfite bodo popestrili salonarji z velikimi šnolami, za ljubiteljice lesketanja, okrašene tudi s kamenčki. Očarale vas bodo čudovite barve, kot sta vijolična in zelena, ki se izvrstno ujemata z jesenskimi outfiti. Salonarje bomo to jesen res težko spregledali. Izstopajo tudi z dodatki, kot so ketnice na petnem delu in minimalistični detajli na petah, ki prefinjeno dodelajo vsak stajling.

Zimske elegantne stajlinge pa bodo zagotovo navdahnili čudoviti škornji s piramidno peto blagovne znamke Les Autres in pa škornji z debelim podplatom in široko peto Liu Jo. Postajajo vedno bolj ključni in vpadljiv modni kos, kar dokazujejo tudi nove kolekcije škornjev Steve Madden. Zagotovo ne boste spregledali elegantnega modela, ki sega čez kolena.

                                                 

 

Trend superg, ki vas bo navdušil

Če bi morali s tremi besedami opisati ženske superge, ki se jim to jesen ne bomo mogli upreti, so to barvito, kompaktno in s poudarki na detajlih. Začinjeno s pridihom nostalgije. V moderni preobleki bodo namreč v casual stajlingih kraljevale Reebok in New Balance superge. Ljubiteljice udobnih Skechersk bodo navdušene nad novimi barvami, kolekcija Steve Madden superg pa prinaša pridih svetovljanskosti in urbane mode. Slednje zaznamuje še en nepogrešljiv trend zadnjih sezon, tako imenovani skate podplat.

Veliko poudarka je tudi na elegantnih supergicah Guess in Liu Jo, v beli in črni barvi, z minimalističnimi poudarki v živalskih vzorcih in z bleščicami. Te so primerne za tudi za tiste, ki se tej udobni obuvi ne morete upreti, četudi gre za bolj formalne priložnosti.

V modnih kombinacijah bodo v hladnejših dneh zagotovo prevladovale tako imenovane gležnjar superge v zanimivih barvah in potiskih. Trend, ki ga dobro obvladajo pri znamki Replay, vas bo navdušil zato, ker je to zares vsestranska in uporabna obutev. Superge Converse z robustnim podplatom pa so tako ali tako pika na i vsakemu urbanemu stajlingu. V njih se dobro počutijo ženske vseh generacij.

Enostavno must-have so enobarvne chunky superge. Podplati so robustni in izstopajo, a na primer Buffalo supergam prav to, da so monokromatske, doda, ravno pravi pridih minimalizma. Zelo so zanimive, in ko vas ta kombinacija enkrat osvoji, ji ostanete zvesti za vedno.

                                               

Robustni, a šik gležnjarji

Kakšna bi bila jesenska moda brez gležnjarjev? Dolgočasna. So ravno prava mešanica elegance in sproščenosti in naravnost popolna obutev za dni, ko si že ogledujemo čevlje, v kateri nam bo prijetno toplo in udobno. To sezono bomo outfite popestrili z gležnjarji, ki imajo robustni podplat ali tanko petko in pa elegantnimi bulerji, ki so dodelani s prefinjenimi dodatki, kot so bleščice, ketnice in paščki.

Robustni podplati se nadaljujejo tudi na konice gležnjarjev, po vzoru gležnjarjev znamke Alexander McQueen, v trendu pa ostajajo tudi torbice ob gležnju po navdihu Prade. Še vedno pa so številka ena detajli s ketnicami po navdihu Guccija. Tudi letošnjo jesen in zimo večna klasika ostajajo Chelsea gležnjarji, ki pa so malce osveženi in imajo debele podplate.

                                                       

Prispevek nima komentarjev.