Ob začetku sezone, ko začnemo raziskovati, katere čevlje bomo nosili, se vedno pojavi tudi vprašanje - kako jih bomo nosili? To pomlad in poletje so nam blagovne znamke čevljev naredile kar veliko uslugo, saj je večina obutve takšna, da jo izjemno lahko kombiniramo z vsakodnevno garderobo in z oblačili za posebne priložnosti. Čevlji so lepi, nekaj posebnega, sploh zaradi barv in detajlov, kot so zanimive petke, debeli podplati, kristalčki, šnole in zelo popularen Bottega vzorec. Tako so odličen modni kos, ki ne zahtevajo posebnih veščin sestavljanja outfita. Nekaj najbolj vročih trendov so že osvojile tudi modne vplivnice, ki so nam pokazale, na kakšne načine lahko letos kombiniramo trende obutve z oblačili. Pri njih smo našli navdih, kako lahko letos nosimo sandale, polsandale, superge in mokasine.

 

Polsandali

Veliki hit toplejših dni bodo v modnih kombinacijah polsandali, ki so se med najbolj priljubljeno obutev prebijali kar nekaj časa. Letos pa doživjljajo svoj trenutek. So nekakšna mešanica med sandali in natikači, običajno si jih zapnemo s paščki okoli gležnjev, ne manjka pa tudi modelov, ki jih s trakovi privežemo okoli gležnjev, bolj pogumne dame pa še višje, okoli meč. Nogo ti čevlji naredijo zelo lepo, obujemo pa jih lahko na casual in elegantne outfite. Polsandali Steve Madden so kot nalašč outfite, ki spominjajo na street fashion, lahko pa si jih omislimo na romatično obleko in je tako naš videz sofisticiran in zelo ženski.

Tudi pri polsandalih je letos ponudba v Massu zelo barvita, najdemo jih na primer tudi v močni roza in pa v rumeni barvi. Prav rumeni poslandali Les Autres so pritegnili pozornost modnih navdušenk. Izvrstno se znajdejo v kontrastnih kombinacijah, na primer z jeansom. Tak look je zelo sproščen, nonšalanten, a hkrati zelo moden. Z njimi pa lahko ustvarimo tudi zelo eleganten, skorajda že monokromatski stajling, če jih kombiniramo z rumenkasti bež hlačami in belo srajco. Kot nalašč za kakšen dnevni dogodek, na katerem želimo narediti vtis. Ta trend čevljev je zelo primeren tudi za priložnosti kot so poroka ali matruantski ples, saj so spredaj zaprti in ustrezajo osnovam elegantnega outfita.

.                             

 

Čevlji v konjak barvi

 Spomladi in poleti bodo sandali v konjak barvi must-have obutev. Za prve tople dni, za v službo in za elegantne priložnosti so super izbira klasični salonarji v svetlo rjavi barvi. Mokasini se idelano dopolnjujejo na casual oblačila, poleti pa ne bo šlo brez sadnalov s peto v konjak barvi. Hajdi Korošec Jazbinšek je mojstrica outfitov in Liu Jo sandale s kvadratno peto je enostavno kombinirala z jeans outfitom in s takšnim sproščenim šik videzom dosegla velik efekt.

 

 

Pastelne barve

Kadar ne veste, kako bi barvo obutve najbolje kombinirali, vam svetujemo, da se zatečete h kontrastom. Na primer, obujete jih k roza parki ali trenčkotu. Svetlo zelene superge Steve Madden so na splošno zelo hvaležna obutev za stajlinge, saj praktično nimamo nobenega dela. Ujemajo se z belimi, črnimi, rumenimi, bež in oblačili z različnimi vzorci. Lara Jerina jih je enostavno kombinirala s črno trenerko in zmagala.

Letos ne smemo spregledati tudi čevljev na vezalkev baby modri in mentol barvi, ki so super nadgradnja casual outfitov. Obožujejo jih tudi mladi in sicer so super modna kombincija s suknjičem, kot jih je stilirala Nina Retar. Nosimo pa jih lahko tudi na enostavne stajlinge, kavbojke z visokim pasom in črnim pulijem, ki ga lahko v toplejših dneh zamenjamo s cropped črno majico s kratkimi rokavi.

 

Superge z debelim podplatom

Ugly sneakers pravzaprav za ta stil superg sploh ni več primerna beseda, saj postajajo vedno lepše in to sezono vas bodo modeli te obutve v različnih barvah in z različnimi detajli povsem navdušili. Ta modni trend zadnjih sezon je navdušil tudi Lorella Flego, jih na primer kombinira z romantičnimi krili. “Ker so v zelo prijetnih, pastelnih barvah so tudi zelo ženstvene in jih zato najraje nosim s krilom iz tila. Kontrast med nežnim tilom in grobim podplatom, med krilom - ki je vedno zelo ženstven kos in športnim copatom, ki je res za vsak dan in za prosti čas, tvori odlično kombinacijo. Plus so tovrstni športni copati res udobni, že zaradi samega položaja noge in vem, da jih ženske obožujemo,” pravi Lorella.

 

Mokasini z debelim podplatom

Odlično se ujemajo s sproščenim lookom, s črtastimi zgornjimi deli, suknjiči in hlačami z visokim pasom. Brez težav pa jih nosimo tudi na kratke hlače in krila. Kot pravi Lara Jerina, so po njeno ti čevlji hit leta 2022, idealni čevlji za h oblekici ali pa hlačam na zvonec. “Pa še tako hitro se obujejo, da si jih samo nataknem in tečem za otroki, “ pravi mlada mamica, ki jih je kombinirala s črnimi hlačami z razporkom.

 

Črne superge z belim podplatom

Klasika v moderni preobleki so superge z basket podplatom. A naj vas to poimenovanje na zavede, saj basket še zdaleč ne pomeni, da so to navadni športni copati. Nikakor, so popolna modna obutev za toplejše dni, primeni za stajlinge s krili in hlačami, čeprav jih modne navdušenke najraje kombinirajo s črnimmi jogging hlačami v videzu usnja. Za bolj mladosten in sproščen videz k stajlingu dodajo cropped pleten pulover, za bolj resnega, pa belo srajco. Te superge navdušujejo tudi z udobjem in s tem, kako enostavno jih je vzdrževati.

 

Bele superge

Zagotovo ste med sprehodom po mestnih ulicah že hitro ugotovili, da je velik trend letos monokromatski stajling z belimi supergami z debelim podplatom. Tako, kot jih kombinira Ajda Urankar. Ta modna kombinacija je varna, saj z njo nikoli ne morete zgrešiti, prinaša svežino, je brezčasna, a hkrati zelo moderna. Če pa obožujete kontraste in črna oblačila se nikar ne zadržujte, vaše nove bele superge s platfromo pa bodo tako še bolj prišle do izraza.

 

 

 

 

 

 

 

Prispevek nima komentarjev.