Beseda te jeseni? To je zagotovo monokromatsko! Must-have trend te sezone bodo namreč čevlji v kremno beli ali smetanovi barvi, ki jih kombinirate z oblačili v teh odtenkih.

In verjetno se sprašujete, kako naj ravno vam uspe v nulo zadeti monokromatski slog? Pomislite, kolikokrat se vam je že zgodilo, da se vam ni ljubilo posvečati temu, kakšne čevlje naj obujete in, kako naj jih stilirate z ostalimi kosi garderobe? Iz omare ste tako potegnili bele superge ali bež gležnjarje, hlače v smetanovi barvi, belo majico in svetlo jopo. Modni poznavalci bi rekli, da ste popolnoma osvojili ta trend.

 

Ustvarite svoj stil

Dober monokromatski stajling pa seveda nikakor ne pomeni, da se od glave do pet oblečete in obujete v eno barvo. Čar takšnega stajlinga je namreč v tem, da znate na primer uskladiti želeno barvo v vseh njenih odtenkih in se pri tem poigravate tudi z detajli. Pri tem naj vam namignemo, da so letos še posebej modni bež mokasini s platformo. Na mass.si boste takšne našli pri blagovni znamki Tamaris. Predstavljajte si udobne široke hlače svetlo rjave barve, svileno ohlapno srajco v smetanovi barvi in te udobne mokasine, ki bodo končni stajling samo še dopolnili.

 

Tamaris

 

Vse se začne s čevlji

Monokromatski slog sicer zahteva nekaj vaje in preizkušanja, kaj vam sploh pristoji. Ampak, lahko ste brez skrbi. Stiliranje enostavno začnite pri čevljih, ki imajo pri celotni podobi tega sloga odločilno vlogo, potem pa jih nadgrajujete z oblačili v enakih odtenkih in z različnimi teksturami. Ena od zelo modnih kombinacij so na primer beli Mjus gležnjarji na vezalke z robustnim podplatom, kavbojke in enostaven bel pleten pulover. Ljubiteljice pet pa se boste zagotovo navdušile nad bež gležnjarji s peto Guess.

Enobarvni stajling na splošno velja za šik in ne glede na to, ali ste ženska ali moški, z njim vedno zadenete v polno. V poštev pridejo vse vrste obutve, od modnih in športnih superg, gležnjarjev, balerink, do škornjev in salonarjev.

 

MJUS.                      GUESS

 

Nekaj trikov

Če vas še vedno nismo najbolj prepričali v monokromatski slog in si predstavljate, da boste v odtenkih ene barve dolgočasni, potem je tu še en namig. Izberite na primer bež lakaste Buggati superge in jih kombinirajte z majico, srajco, ali pa krilom s potiskom. V hipu boste videti bolj elegantni, takšne superge pa so kos, ki ga boste tudi sicer z lahkoto kombinirali z vso jesensko garderobo. Sicer pa že vezalke ali detajli v drugačnem odtenku, kot so zlata barva pri supergah Tommy Hilfiger, lahko pripomorejo k bolj razigranemu videzu.

 

TOMMY HILFIGER.                     BUGATTI

 

Prednost monokromatskega stila

Ne le, da so monokromatske kombinacije vsestranske in praviloma skoraj vedno delujejo elegantno oziroma šik, je njihova največja prednost ta, da imate lahko malo kosov oblačil in z njimi ustvarite veliko kombinacij. Tudi z enim samim parom gležnjarjev Esprit  v smetanovem odtenku lahko tako ustvarite nešteto modnih kombinacij. V trgovinah in v spletni trgovini mass.si boste zagotovo našli tisti par ali pa bolje rečeno tiste pare ženskih, moških in otroških čevljev, ki vam bodo pisani na kožo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prispevek nima komentarjev.