Med zimsko obutvijo so preprosto najtoplejša in najboljša izbira skibucke. Snežni čevlji, kot jih tudi radi imenujemo, so čevlji, ki jih pozimi uporabljamo za brezskrbno hojo po snegu, hkrati pa v mrzlih dneh delujejo tudi kot izolatorji.

Čeprav so po navadi visoki, saj s tem zagotovimo, da sta celotno stopalo in gleženj zaščitena pred snegom, pa različne blagovne znamke že izdelujejo tudi snežne čevlje različnih vrst, npr. z zadrgo, zaponko, vezalkami in bleščicami v različnih barvah. Ker so skibucke vodoodporne, po njih marsikdo poseže tudi v zimskih nevihtah in deževnih obdobjih.

Najbolje se snežni čevlji podajo k ozkim hlačam, predvsem k temnim kavbojkam, potiskanim pajkicam ali letos modnim žametnim hlačam, ki jih dopolnimo s puhastimi, volnenimi ali kašmirjevimi ’oversize’ puloverji. Vse več deklet in dam kombinira skibucke tudi z volnenimi oblekicami. Tako lahko tudi rahlo robustne skibucke postanejo prav lepa dopolnitev bolj elegantnega ali romantičnega videza. Zima že trka na vrata, zato pohitite po svoj najljubši par skibuck, da bo vaš korak v zimsko snežno pravljico suh, topel in moden hkrati.

Prispevek nima komentarjev.