Ustavila sem se pred polico, na kateri je bil razstavljen par čudovitih rdečih škornjev. Kot uročena sem zrla vanje, dokler me ni z vprašanjem, ali bi jih želela pomeriti, vljudno zmotila prodajalka. Še preden sem se dobro zavedla vprašanja, sem jih naročila v številki 40. Jaz? Rdeči škornji? Bi imela pogum nositi rdeče škornje?

Seveda ne govorim o običajnih rdečih škornjih, četudi so škornji v rdeči barvi težko običajni. Njihova višina je segala krepko čez kolena, medtem ko je bila zašiljena peta visoko nad običajnimi petimi centimetri.

Prodajalka je v škatli prinašala ubijalsko seksi rdeče škornje. Vem, da si me bodo zapomnili po njih ne glede na to, kaj bom oblekla zraven. ‘To je tista z rdečimi škornji,’ bodo znali reči še mesece po tem, ko jih bom prvič sprehodila.

Etiketa obute mačke mi je vzela pogum. Od usodnega ‘ne hvala’ je minilo že deset let in še danes mi je žal, da iz prodajalne nisem odšla v rdečih škornjih.

Danes so rdeči škornji modni zakon! Brez dlake na jeziku jih stilisti uspešno vključujejo v modne kombinacije s poudarkom na besedi seksi, spet drugič pa jim ob družbi enostavnih oblačil pripisujejo minimalistični značaj.

Za najbolj varno zapeljivo kombinacijo jih obujte zraven oprijetih hlač iz džinsa, razpete bele srajce in plašča v kamelji barvi. Če si z zelo aktualnim seksi videzom niste na ti, preizkusite novo modno kombinacijo po načelu ‘klin se s klinom izbija’. Ob rdečih škornjih nosite rdeča oblačila. V rdeči od glave do peta. Pozorni bodite le na dolžino oblačil in višino rdečih škornjev. Krilo ali obleka naj vedno segata čez škornje.

Enako všečna je kontrastna ali sorodna igra materialov. To pomeni, da lahko ob pleteni obleki nosite tako semiš rdeče škornje kot različico iz gladkega usnja. In če ste še vedno mnenja, da so rdeči škornji kaplja čez rob vaše varne in preverjene uniforme, pomislite na kraljico rdečih škornjev, Victorio Beckham, in hitro vam bo jasno, da ste v rdečih škornjih lahko veliko več kot samo 'obuta mačka'.

Dovolite si, da rdeča barva vašim modnim kombinacijam vlije pogum. Rdeči škornji so zakon!

Še več navdiha poiščite pri modni urednici revije Elle, Petri Windschnurer

Prispevek nima komentarjev.