Na modno sceno so jih poslali pri blagovni znamki Balenciaga in poskrbeli za fenomen nenavadnih superg, ki združujejo udobje in stil. Superge brez vezalk so pravzaprav tehnično dovršen hibridni model, katerega poudarjen in strukturiran podplat prihaja iz družine športnih obuval, medtem ko je vrhnji del, ki spominja na nogavico, izdelan iz raztegljive trikotaže, neoprena ali nezmočljivega pletiva.

Modni navdušenci so se v ta izjemno lahek in udoben model zaljubili na prvi pogled, in čeprav so supergi nogavički napovedovali kratko modno življenjsko dobo, ta še vedno ostaja eden od najbolj prodajanih modelov v kategoriji trendnih superg. Enostavna in minimalistična silhueta je najpogosteje odeta v črno, sivo in rdečo barvo ter celotnemu stiliranju priskrbi tisti udaren in opazno moden značaj. Tovrsten model pa ima še eno prednost pred drugimi supergami. Prav zaradi preproste oblike ga je mogoče nositi v kombinaciji z različnimi in celo kontrastno naravnanimi oblačili. Poslovni suknjič s hlačami, obkljukano. Romantična obleka z volančki, obkljukano. Džins, obkljukano. Športni suknjič in hlače, obkljukano. Lahko se celo poigrate in med seboj združujete stilsko nezdružljiva oblačila, ki jih v pravo celoto znova povežejo prav superge nogavičke.

Če se radi igrate take modne igre, bodite pozorni na barvne kombinacije, za katere je letošnjo sezono zaželeno, da so skladne med seboj ter z belo in črno barvo ustvarjajo zanimive grafične poudarke.

Liu Jo

 

Petra Windschnurer je modna poznavalka in modna urednica revije Elle. 

 

Prispevek nima komentarjev.