Modni oblikovalci so športna oblačila in modne dodatke že zdavnaj vpeljali v ulično modo in z njimi na novo uredili pravila moških trendov.

Trenirke, puloverji s kapucami, bomber jakne, pohodniški anoraki in superge so se preselili z bližnjih hribov v središče mesta. S seboj so prinesli najnovejše tehnološke dosežke, zaradi katerih so materiali nadvse posebni in spet zelo nosljivi. Namesto spomladanskega usnja in bombažne trikotaže so v ospredju tkanine, ki imajo moč zaustaviti veter in dež, tudi če ne lovite ravnotežja med nevihto na barki. Tehnološke jakne vizualno privlačnost nadgrajujejo z udarni barvnimi dvojčki, zamolklimi in  zasivljenimi odtenki, najdete jih celo v pastelih. V paketu z dobrim športnim počutjem prav tako prihaja pester nabor stilističnih možnosti. Športne jakne nosite skupaj z džinsom, platnenimi ali krojaško dodelanimi poslovnimi hlačami, skupaj s srajco, finimi pletenimi puloverji ali običajno T-majico. Pri izbiri čevljev prvo violino igrajo športne copate, medtem ko so usnjeni gležnjarji Chelsea bolj drzna odločitev.

 

 

 

Superge, ki so nedvomno največji trend med obutvijo letošnje pomladi, s tehnološkimi posodobitvami in vedno bolj aerodinamičnimi oblikami v svet moške mode vstopajo nadvse suvereno. Ne 'sramujejo' se svoje oblike, prilagojene bodisi teku, nogometu, košarki ali pohodništvu. Izdelani iz lahkotnih zračnih tkanin s praktičnimi vodoodpornimi detajli in ekscentričnimi barvnimi kombinacijami, ne želijo biti več podobni običajnim čevljem. Naj bo vsem jasno, da ste športne copate oblekli poleg obleke, pa čeprav ne boste takoj po službi odšli na tek. Ali pač?

Prispevek nima komentarjev.