Če bi morala izbirati med modnim minimalizmom in maksimalizmom, bi se gotovo odločila za prvo možnost. Bele majice, kavbojk in trenča nikoli ne bi menjala za kričečo, s kristali posuto obleko v družbi pletene jopice iz lureksa. Všeč so mi osnovni oblačilni kosi, vse dokler se ne začnemo pogovarjati o čevljih. Mogoče vas bo presenetilo, a ko se znajdem v prodajalni s čevlji, mi odpove minimalistični razum. Požvižgam se na klasiko, na enobarvne različice, umirjene oblike in se kot uročena vedno znova ustavim pred policami z najbolj svetlečimi modeli razkošnih oblik. Očarana nad njihovim vabljivim lesketanjem  se nikoli ne sprašujem, ali mi bo superge, posute s kristali, uspelo vriniti v svojo garderobo. Konec koncev je to v trenutku slepe zaljubljenosti drugotnega pomena. Če nič drugega, bodo prav te superge lep okrasni predmet na starinskem šivalnem stroju pred vhodom v stanovanje. Nakup je opravljen.  Med vožnjo domov se mi svetijo oči.  Priznam, v meni živi maksimalistična sraka.

Športna obutev z okrasnimi detajli, kot so kristali, svilene pentlje, žametni poudarki, bleščeči našitki, kovinske zakovice in valoviti volančki, je nedvomno osvojila srca številnih. In oblikovalci, ki vsako leto znova poskrbijo, da si želimo še bolj glamurozne predstave v svetu športa, se tega še kako zavedajo.  Okrašene superge so z njihovo pomočjo že zdavnaj izstopile iz kategorije tekaških ter pohodniških copat in modo za prosti čas popeljale na razkošnejši nivo. Sodeč po letošnji predstavi je ta najbolj žlahten in najbolj svetleč do zdaj. Zato pozabite na droben sramežljiv sijoč detajl, superge se bleščijo kot kraljevska krona. Več ko je lesketajočih detajlov, bolje je.

 

 

Vas zanima, kako sraki pristrižem krila? Superge s kristali obujem poleg bele majice, džins hlač in klasičnega trenča. Trk dveh modnih svetov poskrbi za sodobnost in znova v meni zbudi minimalistko.

 

Prispevek nima komentarjev.