Vsako leto, ko temperature dosežejo poletno vrelišče in udobje športnih copat zapustijo tudi moški, se v modni stroki vnamejo polemike o tem, kdaj, kje, kako in ali sploh naj moški obujejo natikače.

O tem, da tak tip obutve ni primeren, ko govorimo o protokolarnem in strogo poslovnem stilu oblačenja, ne bom izgubljala besed. Kaj pa menite o natikačih na moških stopalih v mestu? Čeprav zaradi udobnosti in funkcionalnosti, ki jih japonke prinašajo v izbrano moško kombinacijo, pogosto trpi stil, ostajajo natikači najbolj priljubljena moška poletna obutev. Sama menim, da je mogoče z njimi tudi v asfaltni džungli podpisati kul in trenden slog. Čeprav japonke spadajo med obutev za na plažo, jih lahko brez težav obujete tudi, če se odločite zraven obleči dolge hlače – džins, chino hlače ali model, ki je del vaše  poletne obleke.  S kontrasti ne pretiravajte. Če poleg japonk torej nosite dolge hlače, naj bo celotno stiliranje še vedno v okvirih poletne sproščenosti, kar pomeni, da so hlače ležernega kroja (oprijeta različica tokrat ni najboljša izbira) lahko visoko zavihane, k elegantnim hlačam namesto srajce oblecite T-majico, pod mornarski suknjič pa samo majico brez rokavov. Japonke, ki jih nosite zraven, barvno sovpadajo z odtenkom hlač in se vsebinsko navezujejo na stil oblačil (material, model, vzorci).

Če še vedno menite, da sta edini pravi par japonke in kratke hlače, ter želite dosedanji srfarski videz v mestu nadgraditi s kančkom elegance, japonke iz gume zamenjajte za različico iz tekstila in usnja. Kratke hlače, ki jih nosite zraven, naj ne spominjajo na kopalke,  srfarsko srajco pa tokrat le zapnite. Ne glede na dolžino hlačnic se k japonkam ob bolj svežem vremenu podajo puloverji s kapucami, poletne vetrovke in pleteni črtasti puloverji.

 

 

Res mislite, da bi morali v mestih postaviti znak, ki japonke usmerja na plažo?

 

Prispevek nima komentarjev.