Mornarski slog je večen. Vsako leto, še zlasti v času poletnih počitnic, nam garderobno omaro razburkajo črte v modri, beli in rdeči barvi.

Skrivnost dobrega navtičnega sloga sta njegova preprostost in popolnost hkrati. Ravnotežje med njima pa je največkrat odgovorno za to, ali boste z oblačili in modnimi dodatki v slogu mornarjev naredili vtis ali ne.

Začnimo pri krojih. Oblačila so minimalističnih, čistih oblik, ki po navadi udobno nakazujejo silhueto ženskega telesa. Med najosnovnejše kose spadajo mornarski suknjič v globoko modri barvi, črtasta majica ali srajca ter bele hlače. Prav tako je pomemben material, iz katerega so izdelana ta preprosta oblačila. Odločite se za naravne materiale vrhunske kakovosti, saj boste le tako lahko obdržali 'uniformno' obliko teh preprostih oblačil tudi po pranju.

Posvetite se detajlom in modnim dodatkom. Tako na suknjičih kot na hlačah so vedno dobrodošli stilsko dodelani detajli v obliki činov, okrasnih paspul in dodatkov v obliki sider, medtem ko so veliki zlati gumbi lahko celo moteči in vsiljivo kičasti. Modni dodatki so prav tako preprosto popolni. Poleti se k mornarskemu slogu podajo bodisi špagarice ali sandale s platformo. Ta je najpogosteje okrašena z vrvjo, ki lepo nadgrajuje zgodbo z jadranja. Paski na sandalah prevzemajo vloge črt in so lahko zgolj beli, modri oziroma rdeči ali v kombinaciji vseh treh odtenkov. Če se odločite za enobarvni mornarski slog, so sandale z vsemi tremi barvami še zlasti privlačne, saj lahko z njimi elegantno in brez težav popestrite videz. Zadnjih nekaj let med obvezne modne dodatke spada tudi kapitanska čepica, ki pa jo v poletnih mesecih raje zamenjajte z ruto. Nakit je nevpadljiv in eleganten.

 

Tudi stiliranje spretno krmari med dodelanim in sproščenim videzom. Če srajco nosite skupaj z mornarskim suknjičem, razprite vrhnji gumb, medtem ko na suknjiču zavihajte rokave. Črtast pulover, ki si ga poveznete čez ramena, pa lahko uporabite tudi kot grafični detajl ob puritansko čisti beli barvi.

Pri odkrivanju najboljših modnih kombinaciji naj vas navdihnejo večne ikone mornarskega sloga: Brigitte Bardot, Coco Chanel in Jackie Kennedy.

Prispevek nima komentarjev.