Nežno rožnata, mentolno zelena, sinje modra, sladka marelica in zbledela sivka so modni barvni pasteli, katerih zgodba z nevtralnimi odtenki sodi med največje trende nove sezone.

Pastelne barve veljajo za delikatne, nežne, ženstvene in romantične, a to še ne pomeni, da v njih tokrat ne bi mogle uživati tudi tiste, ki prisegate na športni, minimalistični poslovni slog ali drzen mladostni stil. Dobro pastelno modno podobo podpirata izbira primernih krojev oblačil in materialov ter ne nazadnje kombinacija s pravimi modnimi dodatki.

Če se s pasteli srečujete prvič, proti pretiranemu sladkobnemu značaju priporočam, da izberete svoj najljubši odtenek, ki ga družite z bolj nevtralnimi. Rožnate hlače na primer oblečete k beli T-majici in bež dežnemu plašču. Več drznosti si lahko privoščite pri izbiri čevljev. Salonarji v rožnati barvi, športne copate v intenzivni rožnati barvi ali čevlji v nevtralnem sivem odtenku, okrašeni s kristali v izbranih pastelnih odtenkih, so odlična kombinacija za športno sproščen pastelni slog.

 

 

Večbarvne pastelne kombinacije se lotite načrtno. Čeprav je v eno zgodbo mogoče združiti prav vse pastele, naj bodo oblačila kar se da minimalističnih krojev in iz izčiščenih materialov. Osredotočite se na poslovne oblačilne kombinacije, kot je hlačni kostim. Ta je lahko enobarven, medtem ko naj bo srajca ali majica v drugem pastelnem odtenku, ali pa se odločite za čisto pravi barvni trojček različnih pastelov. V vsakem primeru naj bodo modni dodatki v nevtralnih barvnih tonih, se pravi peščeni, beli ali sivi, krasijo pa jih lahko delikatni pastelni poudarki.

Tudi bolj rokersko obarvan slog je lahko pastelno čudovit. Usnjena črna jakna je dober par nežno marelični kratki obleki iz prosojnega tila. In, kot se za prave rokerske princese spodobi, bodo te motoristične škornje to pomlad zamenjale s čevlji z nizkim podplatom, okrašenimi s pastelnimi kristali. Odveč ne bosta niti sijoča tiara in nahrbtnik z zakovicami.

1 komentar
Gabriel
Apr 27, 2018 09:37
Thanks so much for the post.Really thank you! Great.