Gležnjarji imajo v moji zimski garderobi zelo ljubo mesto. Še posebno tisti z visoko peto. Mogoče se ne boste strinjali z menoj, a menim, da so ti polškornji, kot smo včasih imenovali gležnjarje, nekaj najboljšega, kar lahko privoščite svojim nogam. Ne, nimam v mislih udobja, čeprav, roko na srce, danes zaradi odličnih kopit čevljev tega ni mogoče zaobiti niti pri tistih z najvišjo peto. Gležnjarji v klasični obliki z visoko peto bodo poskrbeli za vašo linijo nog. Rezultat je osupljiv: navidezno daljše in bolj vitke noge.

Če upoštevate še pravilo in h gležnjarjem obujete hlačne nogavice v istem barvnem odtenku, pa bodo vaše noge resnično videti najboljše, kot so lahko. K optično podaljšani liniji nog bo po novem prispevala tudi vitka peta v obliki ozkega pravokotnika. Prav zadnja je letos modni odgovor na visoko stiletto peto.

K ženstveno elegantnemu videzu nog v primeru Guessovih gležnjarjev v petrolno modri barvi prispeva tudi oblika čevlja. Enostavna linija polškornja je na zaključni višini ravno prav široka, tako da gležnjarji noge ne objamejo preveč tesno in s tem na primer poudarijo premočna meča. Glamurozna peta v zlati barvni prevleki pa ustvarja z mat barvo usnja lepo kontrastno in trendno zgodbo, ki se lepo poda k različnim stilom. Obujte jih k zašiljenemu oprijetemu krilu iz usnja in ženstveni bluzi, poslovno naravnani sivi obleki, karirastemu hlačnemu kostimu v oker barvi ali volnenemu puloverju in razparanim 'boyfriend' kavbojkam.

 

 
Prispevek nima komentarjev.