Če se ozrete po ulicah modnih metropol, ki narekujejo vedno bolj aktualen skandinavski ulični stil, boste prav gotovo opazili, da so modne navdušenke v času zime obute v bulerje.

Nov trend poveličuje tako imenovane statement bulerje, ki so nekakšna mešanica med motorističnimi škornji in vojaškimi čevlji. Krasita jih debelejši robustnejši podplat in bolj izčiščena verzija vrhnjega dela čevlja (okraševanje z zakovicami je še vedno aktualno, vendar ne v takšni meri kot prejšnja leta). Modni oblikovalci in stilisti pa bulerjem v letošnji sezoni dajejo nov zalet tudi v aktualnosti vseh mogočih barv. Rdeči, rumeni, sinje modri, zlati, vojaško zeleni …

Še zlasti zanimiva je tokratna Replayeva različica bulerjev, ki je zaradi posebne barvne kombinacije različnih sivih, zelenih in zlatih odtenkov barvno neopredeljiva in kot takšna popoln par bodisi s črnim, zlatim, bež, srebrnim ali zelenim odtenkom oblačil. Poleg tega jim postopek naknadnega 'brušenja' barve pričara tudi znova moden videz patine 'ponošenega' čevlja, kar je nadvse dobrodošlo, če jih želite obuti poleg bohemsko-romantično navdihnjenih oblek in dolgih razvlečenih jop.  In ker so bulerji v hladnejšem delu leta tudi zelo praktični, udobni in topli (kar nekaj jih je podloženih s toplim umetnim krznom), so kot taki prava zimska obutev.

 

 

Modne poznavalke bulerje  nosijo še v kombinaciji z daljšimi cvetličnimi oblekami  in podloženimi usnjenimi jaknami v stilu sedemdesetih ali z njimi popestrijo minimalističen slog, kjer glavno vlogo igrajo podaljšani suknjiči in obleka ali krilo z zanimivim detajlom, kot je asimetrija oziroma draperija.

Prispevek nima komentarjev.