Modni dodatki in oblačila morajo biti podpisani, da se ve, čigavi so. Če vaši otroci hodijo v vrtec, potem ste to že storili. Čevlji so Mašini, Anini in Lukovi. Malčkom za vzgled ste svoje 'podpisali' tudi vi. Natikači so Lacoste, Calvin Klein, Gucci in Fendi. Fenomen podpisov v modi, imenovan logomanija, je znova obujen trend, ki modo na genialen način pelje na povsem novo popotovanje. Za nekatere statusni simbol, za druge pripadnost blagovni znamki, za tretje zgolj všečen detajl na njihovi novi torbici. Logotipi in podpisi velikih blagovnih znamk so nedvomno najbolj fotogeničen motiv na vaših oblačilih, še zlasti če se z njimi 'odpravljate' na Instagram (preštejte všečke pod podpisano in nepodpisano modo in hitro vam bo jasno, da imam prav). In če za otroška oblačila velja pravilo, da so cenejša, če jih spremlja velik natisnjen logotip, je v svetu odraslih povsem drugače.

 

 

Ne glede na to, da vas logotipi lahko spremenijo v živ oglas, si tisti luksuzni jemljejo pravico do luksuzne cene. Da bi se v imenu logomanije izognili 'bankrotu', se logotipov in podpisov lotite premišljeno. Za začetek izberite tista oblačila in modne dodatke, ki že v osnovi niso pretirano dragi. Namesto k usnjeni torbici s podpisom pogled usmerite k prav tako podpisani različici iz umetnih materialov in preproste osnovne oblike. Namesto s kristali okrašen logotip na usnjenih natikačih naj vašo pozornost pritegne enako vznemirljiv model v plastiki. V poštev pridejo tudi običajne t-majice in kultno podpisano spodnje perilo, ki prav poleti že nekaj časa igra vlogo vrhnjih oblačil. V celotno modno zgodbo pod krinko zmernosti vključite zgolj enega ali največ dva podpisana oblačilna kosa in kos boste tudi estetski plati logomanije.

 

 

 

Ne glede na modne trende, ki poleg običajno izpostavljenih logotipov poveličujejo še ponavljajoče se vzorce, povezane podpise in monograme, sem privrženka prvih. Predvsem zato, ker jih je veliko bolj enostavno vključiti v različne kombinacije. Majica z logotipom se po načelih minimalizma kot tudi maksimalizma ujema z običajnim enobarvnim krilom ali tistim z najbolj divjim eksotičnim vzorcem. Enako pravilo velja, ko izbirate podpisane natikače, torbice ter celo pasove.  In ko se vam ob velikem logotipu zahoče še več manjših, boste nalogo združevanja opravili brez težav. Poleg tega pa ni vrag, da na podstrešju ne izkopljem vsaj enih natikač Nike in majice Champion, ki sem ju kot del časovne kapsule tja založila v devetdesetih.

 

 

P.S. Logomanija ostaja eden od vodilnih trendov tudi v prihajajoči modni sezoni za jesen in zimo.

Prispevek nima komentarjev.