…mlado dekle letošnjo pomlad na ples odšlo v supergah? V mislih imam valeto pa tudi maturo. Lahko si predstavljam, kako me mame zdaj grdo gledate. Končno ste dosegle, da vaše čudovito bitje en dan v letu ne bo obuto v superge in, glej ga zlomka, nekdo jim te spet ponuja kot idealno obutev k svečani obleki. Seveda je bilo to vprašanje zgolj retorično, saj se h glamurozni večerni obleki zares najlepše podajo svečane sandale z visoko peto. Kaj pa če te ne pridejo v poštev? Če dekle v visokih petah ni navajeno hoditi, če bo v njih višja od svojega plesalca ali če obleka ni tako zelo gala večerna (dekletom, ki se bodo udeležile valete, bi absolutno svetovala bolj razigrano koktajl obleko). Sama sem v zadregi zaradi dodatne višine, ki bi mi jo dodale visoke pete, obula balerinke in moram priznati, da sem zdaj, ko zrem nazaj, glede na obleko z njihovo izbiro zgrešila. Celoten stajling sem postarala in, kolikor pomnim, je balerinke na mojem maturantskem plesu nosila tudi moja mama. Veliko bolj kul je
bila videti sošolka, ki se je odločila, da bo ob svojem tutu krilu do tal nosila platnene superge Converse (in to veliko prej, preden so jih na modno pisto v precej podobni kombinaciji v sklopu visoke mode poslali pri Diorju in Chanelu). Verjamem, da bi se za podoben stajling  na svojem maturantskem plesu odločila tudi
mlada Carrie Bradshaw.

 

Kaj pa če bo mlado dekle letošnjo pomlad vseeno na ples odšlo v supergah?

  1. Superge naj bodo povsem čiste. Ne smejo biti ponošene. Najbolje bo, da so nove in jih pred plesom ne nosite zunaj.
  2. Izbirajte med supergami, ki jih krasijo glamurozni detajli v obliki kristalov in bleščic, v kovinskih barvah svetleče se usnje in zanimivi vzorci.
  3. Lahko se odločite za minimalističen monokromatski videz. Če je vaša obleka rdeča, naj bodo rdeče tudi superge; če je črna, naj bodo tudi te črne.

Superge se najbolje podajo h krajšim koktajl oblekam, razigranemu tutu krilu, slip obleki ali letos zelo moderni dolgi obleki iz tila po vzoru baletne uniforme.

 

Gioseppo 79,99 eur

 

Prispevek nima komentarjev.