Retro jesenska barvna paleta si je svojo pot utrla tudi v kolekcije, ki slavijo sonce.

Globoko zelena, rjava in oker so barve, ki na prvi pogled spadajo v del leta, ko začnemo razmišljati o žametu, volni in krznu. A ker moda rada poskrbi za presenečenja in še raje krši pravila, ki si jih piše sama, so ti barvni odtenki eni od najbolj vročih v vroči polovici leta.

 

Eden od razlogov, zakaj o vojaški zeleni in zlato rjavi barvi govorimo prav zdaj, je dejstvo, da se moda z letošnjimi trendi obrača k preživljanju prostega časa v naravi. Svobodo gibanja in pohodništva slavi s prej omenjenimi 'kamuflažnimi' barvami  in tudi s kroji, ki s svojimi volumni poudarjajo zračnost in lahkotnost stiliranja. Vetrovke, obleke in dežni plašči so s prevezovanji in krojaškimi posegi doživeli dobrodošle spremembe, saj z zračnimi 'baloni' prijetno 'hladijo' naše telo tudi ob višjih temperaturah.

Modna zelena usmerjenost pa svojega zelenega poslanstva ne zaključuje samo z zeleno barvo. Nadvse rada se poigrava tudi z naravnimi materiali, med drugim z lanom, bombažem, svilo, vrvjo iz naravnih vlaken in rafijo, ki jih spretno vpleta tako v oblačila kot v modne dodatke. Kombinacija enih in drugih pa je več kot zaželena. Tako lahko tokrat k bombažnemu dežnemu plašču v globoko zeleni barvi z modnim veseljem obujemo prav tako zelene espadrile iz bombaža in pletene vrvi.

Še nekaj namigov, kako nositi poletno retro jesensko paleto

    1. Zamolklo zeleno in rjavo barvo nosite samostojno v izbranem tonu od glave do peta. Pri tem bodite pozorni tudi na modne dodatke (torbice, čevlje), ki so lahko v enakem odtenku kot vaša garderoba ali pa v klasični zlato rjavi barvi. Zraven spada minimalistično oblikovan nakit iz rumenega zlatu ali brona.
    2. Retro jesenske barve je mogoče pomladno nagraditi še z aktualnimi pastelnimi odtenki v sinje modri in baby rožnati barvi. V tem primeru naj bodo čevlji skladni s prevladujočim zelenim ali rjavim odtenkom, medtem ko se nakit lahko spogleduje s celotnim naborom novih pastelov.
    3. Zeleno in rjavo lahko nosite tudi v družbi nevtralnih odtenkov. Črna in peščena sta rezervirani za zeleno, bela in siva pa za rjavo.

 

1 komentar
Šincek lilijana
Maj 04, 2018 18:36
noooooooorooooooooo dobro,hvalalalalalalala,lilijana z lui