Le kdo bi si mislil, da bo obutev, ki je bila še pred nekaj leti popularna le med našimi dedki, babicami in tujimi turisti, tako na veliko osvojila tudi modne navdušence? Ampak očitno je nekaj na njih, saj so ti vpadljivi, robustni, večkrat boste slišali tudi izraz “ugly” sandali z debelim podplatom, ’must-have’ modni trend že nekaj sezon. In priznati moramo, da ne glede na to, ali jih obožujemo ali sovražimo, so tukaj in postali so ključni kos ’stajlingov’ za poletje. Najdemo jih na mestnih ulicah, modnih pistah, v modnih revijah in na Instagram profilih modnih vplivnic. V svoje kolekcije obutve za pomlad in poletje jih redno uvrščajo tudi prestižne modne znamke, kot sta Chanel in Prada. V naši spletni trgovini pa jih boste našli med ravno tako priljubljenimi blagovnimi znamkami Replay, Steve Madden, Buffalo, Dr. Martens, Pepe Jeans, Liu Jo in Tommy Hilfiger.

Tudi sandali s platformo letos sledijo najpomembnejšim modnim smernicam, zato jih najdemo v vseh trendi barvah, od monokromatskih do pastelnih, polepšani so z detajli, kot so ketnice in logotipi, seveda pa je poudarek na podplatih. Bolj ko so robustni, bolje je, nadgradnja te obutve pa so vsekakor narezani gumijasti podplati.

Verjetno se sprašujete, zakaj sandale s platformo vsi tako obožujemo, in si jih tudi vi že ogledujete na mass.si, a oklevate? Za lažjo odločitev naj vam za začetek namignemo, da ne razmišljajte preveč in si jih privoščite, saj boste navdušeni nad tem, kako preprosti so za kombiniranje in kako prijetni so za nošenje. Predvsem pa je ključno to, kako ’stiliramo’ ta svetovno priljubljeni trend obutve, ki je bil tudi lansko poletje “it” kos ’outifitov’ modnih vplivnic in vplivnežev.

Poleg tega lahko naštejemo vsaj še pet razlogov, ki bodo gotovo prepričali tudi vas, da je letošnje poletje vredno investirati v vsaj en par sandalov s platformo.

 

So hvaležni za kombiniranje

Navdušeni smo, kako preprosti so za sestavljanje različnih poletnih ’outifov’ in povsem se prilagodijo vsakemu stilu oblačenja. Zato z njimi lahko ustvarjamo edinstvene modne kombinacije, s katerimi izražamo svoj stil in vsem pokažemo, kdo smo. Za modne kombinacije s sandali z debelim podplatom praktično ni pravil, kljub temu pa se jim izogibajmo pri izbiri čevljev za katero od res elegantnih priložnosti. V takšnih primerih predlagamo, da pobrskate po kolekcijah naše elegantne obutve.

Za kontrastni učinek lahko sandale s platformo obujemo k lahkotnim poletnim oblačilom, kot so maksi obleke, hlačna krila in lanene hlače. Nikoli, prav nikoli pa ne moremo zgrešiti, če jih kombiniramo k oblačilom iz jeansa. Vse je odvisno od nas, kakšne volje smo in kakšen ’stajling’ si bomo za ta dan izbrali. So vsestranski in tako lahko le z enim parom v toplih dneh dan za dnem pričaramo različne modne kombinacije. Prav zato, tudi ko boste pakirali za naslednji dopust, nikar ne pozabite pobrskati po novih kolekcijah sandalov. Olajšali vam bodo marsikatero počitniško modno odločitev.

                         

 

Z njimi boste vedno v trendu

Ste vedno na preži za novimi trendi? Potem imamo nekaj skupnega. Kot modno osveščeni ljubitelji čevljev gotovo veste, da v vaši kolekciji obutve za vroče dni letos res ne smejo manjkati sandali s platformo. Ta trend se je sicer začel že pred nekaj sezonami, in čeprav so bili modni poznavalci v začetku skeptični, da je prav to tisti modni kos, ki bo prepričal, so se hitro ugriznili v jezik. “Ugly” sandali so v polnem razcvetu in pogosta izbira za poletno obutev za vsak dan. Postali so resen modni kos, s katerim lahko nadgrajujemo ’stajlinge’.

Se sprašujete – kako? Sandale s platformo uporabite v monokromatskih ’stajlingih’, kombinirajte jih z oblačili s čipko, dolgimi krili, in če si res upate, tudi s hlačnimi kostimi.

                               

 

So udobni in vsestranski

Sandali s platformo so pojem udobne poletne obutve. Vsi obožujemo občutek svobode in lahkih nog, in to so tisti čevlji, ki nam omogočajo, da ta občutek doživimo vsakokrat, ko jih obujemo. Poleg tega pa smo obuti še po zadnji modi. Popolno! Odlikuje jih debel podplat, so izjemno zračni in naša stopala se v njih v vročih dneh počutijo prijetno. Primerni so za pohajkovanja po razgretem mestnem asfaltu, prijetne poletne večere, potovanja in dolge sprehode po peščenih plažah in obmorskih letoviščih.

                                   

 

So prijetna osvežitev ulične mode

V tako imenovani “street style” modi so v zadnjih sezonah prevladovale ’ugly’ superge, in sandali, ki se jih drži enak sloves, so logično poletno nadaljevanje. Zanimivo je to, da si ta dva stila obutve sploh več ne zaslužita poimenovanja “ugly”, saj postajata vedno lepša in vedno zanimivejša. Pravzaprav sta ulično modo povzdignila na novo raven in le-ta več ni rezervirana le za najstnike in mlade, zelo dobro sta osvojila tudi starejše generacije. Gotovo tudi zato, ker so udobni in v njih lahko preživimo veliko časa. Modne smernice, ki vključujejo sandale s platformo, ne izključujejo prav nikogar in so primerne za res veliko priložnosti, od vsakodnevnih opravkov, družinskega potepanja po mestu do sproščenega druženja in potepanja po tujih mestih.

                                   

 

Spominjajo nas na dobre stare čase

Nostalgija je tudi v modi tista, ki v nas vzbudi lepe spomine na dobre stare čase. Robustni sandali so bili še pred nekaj leti sinonim za dopust in brezskrbno poletje, saj smo v njih že dolgo pred tem, preden so postali modna ikona, raziskovali počitniške destinacije. To vlogo imajo sandali s platformo še danes, postali pa so tudi sinonim za ležerne modne kombinacije in obutev, ki nam doda centimetre, a nam zaradi tega ni treba žrtvovati udobja.

                                      

 

Prispevek nima komentarjev.