Modni oblikovalci že več let spretno kolobarijo med klasično žensko eleganco in sproščenim stilom. Čas je, da oba sloga združimo pod skupnim naslovom – nova eleganca.

Ženstveno eleganco povezujemo z ženstvenimi kroji, ki nakazujejo žensko telo, ter salonarji in sandalami z visoko peto, sproščeni slog pa je tisti, ki narekuje bolj ohlapno, udobno silhueto in čevlje z nizko peto. Prednost nove elegance pa ni samo pričakovana modna zgodba kontrastov,  ki namenoma in načrtovano združuje najbolj nenavadne pare že prej omenjenih slogov, kot so svilena bluza s pentljo, športne hlače in salonarji, nova eleganca slavi predvsem ženstvenost, ki ji pridruži še udobnost. Ne bodite presenečene, če so prav zaradi tega čevlji z nizko peto nova moč nove elegance. Hitro se boste lahko prepričale, da podaljšanemu ženskemu krilu ali klasično krojeni ženski obleki kot ulito pristajajo prav moški čevlji elegantne oblike, okrašeni s tradicionalnim luknjičastim vzorcem. Še več, celoten videz ni zaradi nizke pete nič manj ženstven, le bolj trenden in, kot se za današnji tempo življenja spodobi, veliko bolj udoben.

 

 

Le zakaj bi do službe 'tekle' v športnih copatah in se tam preobule v visoke pete, če se lahko sprehajate v elegantnih čevljih z nizko peto? V imenu nove elegance boste ob čevljih z nizko peto lahko oblekle tudi udobne puloverje, ki so po pravilih še vedno malce preveliki in mehko padajo prek ženskega pasu vse do bokov. Njihova najboljša družba so krila, bodisi oprijeta zašiljena krila ali nadvse modna krila s plisejem, podaljšana čez kolena. Če se odločate za kombinacijo nizkih čevljev in hlač, naj bodo te kar se da elegantne, to poletje so si oblikovalci zamislili svileno različico z visokim pasom in širokimi hlačnicami. Če želite slog začiniti še s ščepcem romantike, k nizkim 'moškim' čevljem obujte kratke prosojne nogavičke s pentljami ali grafičnim vzorcem src. Tudi ko se odločate za ličenje in oblikovanje pričeske, poskusite s kombinacijo, ki vključuje bodisi elegantno in urejeno pričesko ter naravne odtenke ličil ali nadvse ženstveno rdečo šminko in pričesko v slogu 'nedodelane' francoske nonšalance.

Prispevek nima komentarjev.