Vsi se razveselimo novega para čevljev, prav tako pa smo hitro razočarani, če naša najljubša obutev hitro postane raztegnjena, zdrsana, umazana ali vidno nošena. Marsikdo tovrstne »znake« pripiše nižjemu cenovnemu razredu, a tu gre zgolj za predsodek. Vsak čevelj je namreč lahko vzdržljiv, ne glede na znamko. Pogoj za to je le, da za svojo obutev skrbimo primerno in redno.

 

1. ČIŠČENJE

Pred nanosom katerega koli sredstva za nego ali zaščito, obutev vedno najprej dobro očistimo. Pomembno je, da se odprejo pore materiala, sej se tako lahko negovalna in zaščitna sredstva bolje vpijejo.
Pena za čiščenje z aktivnim kisikom – odlikuje jo izjemna čistilna moč, zardi aktivnega kisika. Po uporabi je material čist, odprte so pore materiala in obutev je pripravljena na nanos negovalnega sredstva.
Gobica za čiščenje – namenjena hitremu čiščenju, ko nimamo časa za temeljito nego. Obutev očisti, neguje in ji daje visok sijaj.

 

2. NEGA

Nega obutve predstavlja negovanje materialov, glede na uporabnost. V to skupino uvrščamo vsa sredstva, ki zagotavljajo nego samega materiala, ne glede na druge vplive. Končen rezultat pri uporabi teh sredstev je: povrnjen sijaj in intenzivnost barv, nahranjen in bolj prožen material.
Aktivna univerzalna nega – visoko tehnološka krema v spreju. Namenjena je negi vseh materialov, kot tudi kombinaciji različnih materialov.
Krema za nego zahvaljujoč Caranuba vosku, nudi izjemno visoko hranilno vrednost in zagotavlja daljšo obstojnost.  

 

3. ZAŠČITA

Zaščita obutve predstavlja zaščito materialov pred zunanjimi vplivi. V to skupino uvrščamo vsa sredstva, ki zagotavljajo zaščito materiala pred zunanjimi vplivi, ne glede na stanje materiala samega. Končen rezultat pri uporabi je zaščita pred vodo, vlago, snegom, umazanijo, obrabo,…

Power protector - je visoko intenzivni impregnacijski sprej, ki zagotavlja močno zaščito pred vlago in umazanijo.

 

4. UDOBJE


Ni pa vsaka obutev udobna za vsako stopalo, zato si lahko pomagate z različnimi sredstvi, ki vaše stopalo zaščitijo, hojo pa naredijo veliko bolj udobno.

Sprej za raztezanje usnja je idealen za ljudi z občutljivimi nogami. Usnje naredi prijetno mehko in omogoča udobnejšo hojo.

Shoe Fresh – zanesljivi dezodorant za obutev. Preprečuje zadrževanje in razvoj bakterij v obuvalu.

Deodorant s svilo – nego nežno odišavi in naredi svilen film, ki zmanjšuje trenje med obuvalom in kožo.

 

Prispevek nima komentarjev.