Navdušenja nad tem, da se končno začenja pomlad, pa nam ni prineslo samo lepo in toplo vreme, ampak nas razveseljujejo tudi nove kolekcije modnih in športnih superg. Prinašajo svežino, modeli v trendi barvah pa so popolni za pisane in sproščene, spomladanske in poletne stajlinge. Obožujemo jih vsi in ne predstavljamo si, da bi ta vsestranska in udobna obutev manjkala v naših garderobnih omarah.

Predvsem v zadnjih letih se je meja med casual in elegantnimi stajlingi precej zabrisala in superge so postale pomemben modni kos tako pri ženskih, kot moških outfitih. Najprej so bili to preprosti, enobarvni športni copati, ki so si jih za kaj drugega kot šport, upali kombinirati le tisti najbolj pogumni in samozavestni modni navdušenci. Sčasoma so dobile tudi kategorijo “modne” superge, kar jih je hitro uvrstilo med tisto obutev, ki je ne smemo pozabiti vključiti tud v vsakodnevne stajlinge. Zdaj jih nosimo vsi. In ni šans, da bi pozabili na to, da si moramo vsako sezono omisliti kakšen nov par. Ali dva. Superge nosimo vsi. Mladi in stari, ženske in moški, za vse priložnosti. Nič nenavadnega ni, če jih obujemo za v službo ali za na sestanek, ih kombiniramo s hlačnimi kostimi in tako ustvarimo smart casual videz. Ležerno in šik, predvsem pa udobno. Tudi moški jih pogosto kombinirajo z elegantnimi hlačami.

Iz sezone v sezono modeli priljubljenih blagovnih znamk, ki jih najdete tudi v naši spletni trgovini, postajajo vedno bolj drzni. Navdušujejo z vedno bolj vpadljivimi, robustnimi podplati, takoimenovani “Ugly sneakers”, nekateri jim pravijo tudi “Dad sneakers” in postajajo vedno lepši. Nepogrešljiv del outfitov modnih vplivnic so tako že nekaj časa superge v stilu Balenciage in Alexandra McQueena in jih najdete tudi v Massu. Prav nič pa za modnimi supergami ne zaostajajo športne superge. To, kako smo videti na treningu v telovadnic, ali na vzponu na katerega od priljubljenih hribov, je postalo skorajda enako pomembno kot to, kako smo oblečeni za sprehod po mestu ali za na dogodke.

Verjamemo, da že komaj čakate, da se nam pridružite pri pregledu najbolj vročih modelov superg ta hip, ki na svoje nove lastnike že čakajo v naših trgovinah.

 

Robustni podplati

 Če smo mogoče vsi še nekaj sezon nazaj pričakovali, da bodo superge z debelimi podplati muha enodnevnica, lahko sedaj samo gledamo in občudujemo trend, ki je kot cunami osvojil modno sceno. Na roko pa sta tej priljubljeni obutvi za casual outfite šli tudi zadnji dve leti. Med blagovnimi znamkami v Massu so Buffalo, ki velja za pionirja platform, Liu jo in Replay tiste, ki narekujejo modo robustnih superg. Letos jim pri kolekcijah ženskih in moških superg sledijo tudi tiste, ki veljajo za bolj klasične, na primer New Balance, kjer so podplate bolj robutsne naredili z gumijastimi čepki. Za trend superg z robustnimi podplati se počasi opogumljajo tudi moški, saj so hitro spoznali, kako udobne in vsestranske so, hkrati pa z njimi enostavno nadgradijo svoj videz. 

superge Buffalo                             

 

Modernizirana klasika

Med najbolj vročimi modeli superg te sezone pa seveda najdemo klasike kot so Adidas, Converse, Calvin Klein, ki so letos doživele veliko prenovo in navdušujejo v moderni preobleki. To so enostavno must-have modeli obutve za toplejše dni. Glavna značilnost teh modernih klasičnih superg je bel ali črn gumijast podplat, oziroma basket podplat. Kombinacija z zgornjim delom copata v drugi barvi je zanimiva zaradi kontrasta, v novih kolekcijah pa najdemo tudi zelo lepe in šik monokromatske modele v beli in črni.

                               

 

To je leto pastelnih barv 

Tako kot pri sandalih in polsadnalih, so tudi pri supergah letos izjemno priljubljene pastelne barve, ki pašejo na vse, primerne pa so tudi za enobarvne stajlinge. Monokromatski trend pa se je z belih in črnih superg močno razširil tudi na pastelne barve, od umazano roza do svetlo zelene, pri modnih kombinacijah pa boste lahko občudovali tudi superge v lila barvi. Ne veste, kako bi takšne superge kombinirali? Nič lažjega. Potrebujete samo par dobrih kavbojk in bel puloverček. Zelo dobro pastelne barve na copatih kombinirati med seboj tudi znamkama Pepe Jeans, v podobnih barvnih odtenkih pa vas bodo navdušile tudi Pumice.

                                 

 

Converse za vse generacije

Kultne superge Converse so priljubljene med mladimi in starimi. Letos so še posebej vroče zaradi zanimivih vzorcev, pastelne in živahne barve in pa poudarjeni podplati. Še posebej bo ljubiteljice te obutve navdušila letođnja kolekcija “Crafted with love” z vezenimi srčki, odtisi poljubov in živahnimi barvami.

                                 

 

Drzno in barvito

Med tistimi blagovnimi znamkami superg, ki so sinonim za drznost in jih obožujejo vsi, ki želijo izstopati zaradi drznih modnih kombincij, je zagotovo med boilj priljubljenimi Replay.  Pri novih kolekcijah superg se prav nič ne zadržujejo. Podplati so še bolj debeli, potiskani z logotipi, duška so si dali tudi z barvami, in to močnimi, kot sta neonsko zelena in močna roza. Barvite so tudi Skecherske in pri teh ženskih supergah so dodobra razširili nabor potiskov s srčki. Kombiniranje različnih vzorcev bleščic ter poigravanje z barvami pa obvladajo pri Guessu.

                                   

 

Bele superge za večno!

Eden od vročih trendov superg so tudi bele, okrašene z logotipi, minimalističnimi srebrnimi ali zlatimi detajli, tudi na podplatih. So elegantne, sofisticirane, modne vplivnice jih kombinirajo tudi s hlačnimi kostimi in midi oblekami v živih barvah. Bele superge so tista obutev, ki se je v modo zapisala kot kos, s katerim nikoli ne moremo zgrešiti in vsako sezono je ponudba teh čevljev zares velika. So popolna udobna ženska in moška obutev za tople dni.

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prispevek nima komentarjev.