Udobje je v modi v zadnjih dveh letih postal trend št.1 in se je hitro razširil tudi na obutev, predvsem ženske pa smo čevlje z nizko peto in ravnim podplatom seveda sprejele z odprtimi rokami. Tudi zato, ker že dolgo ne velja več pravilo, da so udobna obutev samo čevlji, ki spominjajo na ortopedske. To je sedaj modna, lepa, tudi elegantna in predvsem vsestranska obutev. Ne branijo pa jih tudi tiste fashionistke, ki imajo rade bolj drzne videze.

Udobni mokasini, superge, balerinke, sandali in natikači so must-have v vsaki ženski garderobi, izbira pa še nikoli ni bila tako pestra. Zato vam tudi to pomlad in poletje v naših trgovinah MASS ne bo težko izbrati popolnega para in ga kombinirati z vašimi najljubšimi oblačili za toplejše in sončne mesece, ki so pred nami. Verjamemo, da ste ljubiteljice nizkih pet nad tem trendom navdušene! Sodeč po objavah na instagramu, pa so ravni podplati in nizke pete osvojili tudi tiste modne navdušenke, ki si pred tem niste znale predstavljati elegantnih stajlingov brez salonarjev ali sandalov z visoko peto.

Ta obutev do izraza pride v pomladnih in poletnih dneh, ko se več gibljemo, se po opravkih odpravimo peš ali s kolesom in veliko časa preživimo na prostem. V elegantnih mokasinih ali balerinkah pa se lahko odpravimo tudi v službo ali kakšen bolj fin dogodek. Tako kot ena najbolj znanih ljubiteljic čevljev brez pete, igralka Kirsten Stewart. Zagotovo nam je vsem v spominu ostal nepozaben prizor, ko se je zvezdnica v salonarjih z vrtoglavo visoko peto ustavila sredi rdeče preproge na filmskem festivalu v Cannesu in si jih mirno sezula. Nič neobičajnega pa ni, da se na dogodkih pojavi oblečena v večerno obleko in obuta v Nike superge. Ali pa na premiero filma prikoraka obuta v All Starke. Tako da, drage maturantke, ko se boste letos odločale, kakšne čevlje izbrati za maturantski ples, lahko ideje črpate tudi iz Kirsteninih stajlingov.

In ko smo ravno pri supergah Converse. To pomlad so doživele res hudo preobrazbo, nove barve, nove vzorce, nekateri modeli tudi debele podplate podplate in zaljubili se boste v njih.

 

Superge, ki jih obožujejo modne vplivnice

Superge Converse so sicer predvsem v prehodnih sezonah nepogrešljiva obutev, a niso strogo rezervirane le za pomlad, z njimi si lahko omislimo tudi super kul poletne stajlinge. Sploh zato, ker so letos tudi pri teh modelih superg v trendu barve, kot so svetlo zelena, bela in roza. Že desetletja jih nosijo ženske, moški, otroci, mladi in malo manj mladi. Tudi naša ambasadorka Tjaša Hudolin je za to pomlad izbrala superge Converse z ravnim debelim podplatom:

“Odkar sem mamica, mi pri obutvi ogromno pomeni da so čevlji udobni. Ker čevlje s petami nosim res samo za posebne priloznosti, sem navdušena nad trendom nizkih pet oziroma ravnih podplatov, še posebej udobnih superg s platformo, ki so res dobro videti na nogi. All star converse superge sem izbrala ravno zaradi debelega podplata, ki me naredi malo višjo, ampak zaradi tega čevlji niso nič manj udobni in me ne ovirajo pri tekanju za otrokoma. Ti čevlji celotnemu outiftu dajo piko na i, saj res padejo v oči. So tak, večni kos. Sama jih najraje pokombiniram na oprijete hlače in oversized blazer, dobro pa bodo spomladi prišle tudi na kakšno krilo ali oblekico.Tako, da že komaj čakam vse outife, ki jih bom sestavila z novimi supergami.”

                                               superge Converse

Med čevlji z ravnim podplatom pa že nekaj sezon kraljujejo tudi superge za katere smo mislili, da bodo muha enodnevnica. Ampak, na srečo smo se vsi motili, saj so postale nepogrešljiv modni kos. T.i. ugly sneakers, robustne superge z debelimi, robustnimi podplati, z leti postajajo vse lepše. Pravzaprav so ssako sezono lepše in bolj udobne in lahko jih kombiniramo praktično na vsa oblačila. Obožuje jih tudi Hajdi Korošec Jazbinšek, ki si je za to pomlad izbrala superge Buffalo s poudarjenim podplatom.

superge Buffalo                                              superge Steve Madden

 

Sofisticirano in stajliš

Mokasini, ki med obutvijo z ravnim podplatom veljajo za večno klasiko, so se v modo vrnili v vsem svojem sijaju. In to tudi dobesedno, saj so lakasti bež in črni mokasini s platformo letos totalno “in”. In tako bo ostalo vse leto, v svoje kolekcije pa so jih vključile vse največje modne hiše z obutvijo. Steve Madden bež lakaste mokasine obožujemo zato, ker so primerni za casual in elegantne stajlinge, so enostavni za obuvanje in vzdrževanje. Seveda so tudi tako zelo udobni in vsako modno kombinacijo naredijo nekaj posebnega. To pa so tudi tiste lastnosti, ki jih pričakujemo od najljubših čevljev. Zanimivo pa je tudi to, da, če niste ravno ljubiteljica platform, obstaja super alternativa.  Podoben učinek boste namreč dosegli tudi z mokasini s tankim podplatom, ki v modnih kombinacijah prav tako prihajajo v ospredje. Za temi modeli pobrskajte po med blagovnimi znamkami Ralph Lauren, Tamaris in Gabor.

mokasini Steve Madden                                mokasini Gabor

 

Za šik stajlinge izberite te mokasine

Pri mokasinih pa ne bomo mogli spregledati tega TOP trenda, konjak bež barve, brez katere si kmalu sploh ne boste več znali predstavljali stajlingov. Mokasini Les Autres v tej barvi so sofisticirani, elegantni in takšen naredijo tudi vsak outfit. Tudi, če jih obujete na kavbojke in bel top, boste videti šik. Lepo se ujemajo z zlatimi modnimi dodatki v zlati barvi, tote torbicami in trenčkoti. Letos izberite takšnega v trendi barvi, recimo svetlo zelena ali baby pink, in s to modno kombinacijo boste zadeli v polno. Poleti pa jih kombinirajte s hlačnim ali mini krilom, enostavnim topom in blazerjem iz jeansa.

mokasini Les Autres

 

Tudi letos ne gre brez balerink

Črne balerinke so nepogrešljiv modni kos, so “IT” obutev z nizko peto vseh časov in so zagotovo del stalne zbirke obutve vsake modne navdušenke. Vse, ki še posebej obožujete ta model čevljev, se boste to pomlad zagotovo zagledale v balerinke Caprice v “rose gold” barvi, tudi sicer eni najbolj trendi barv obutve za leto 2022.

balerinke Caprice

 

Polsandali po pariško

Kot najbolj šik ženske na svetu slovijo Parižanke, ki so do potankosti izpilile tudi elegantne kombinacije s sandali s tankim podplatom. Takšni so na primer bež polsandali v stilu znamke Chanel. To je tisti par obutve, ki ga imaš za vedno in nam pride vedno prav, ko ne vemo kaj naj obujemo. Z njimi si lahko omislimo povsem minimalističen slog, popolnoma nič pa ni narobe, če tudi malo pretiravamo. Polsandali Les Autres se izvrstno ujemajo z jeansom, kombinirate pa jih lahko z oblekami z volančki, čipkami, karirastimi blazerji, se poigravate z modnimi dodatki, kot so svilene rutke, šali, oversize sončna očala in torbe.

polsandali Les Autres

Natikači “mules”

Medtem ko si poletja enostavno ne znamo predstavljati brez natikačev z ravnim podplatom, pa lahko temu dodamo še besedo “mules”. Model spredaj zaprtih natikačev brez pete, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. S to zanimivo obutvijo so se že nekaj sezon nazaj spogledovale modne vplivnice na instagramu. Letos pa so si dokončno izborili mesto v najbolj trendi modnih kombinacijah, tudi zaradi kvadratnih konic, ki bodo to sezono kraljevale pri vseh modelih obutve.

Imajo vse, kar imajo klasični mokasini, vključno z dodatki, kot so ketnice in šnole, vendar stajlingom dodajo še bolj moderen pridih. To pomlad in poletje jih bomo nosili za v službo, za na zabavo in sproščena duženja ob vikendih. Naš favorit so natikači v materialu rafije, še enemu trendu, ki bo poskrbel, da bodo stajlingi z obutvijo za toplejše pomladne in poletne dni zares nekaj posebnega.

natikači Les Autres                         natikači Les Autres

 

Casual in sproščeno

Kako naš stajling v hipu ostane sproščen? Obujemo espadrile. Katera obutev je znak, da se je začelo poletje? Espadrile. Preprosta obutev za vroče dni, ki jo obožuje ves svet. Letošnje poletje bodo še posebej moderni modeli s poudarjenim podplatom in seveda v nepogrešljivih trendi barvah kot je na primer svetlo zelena.

espadrile Tommy Hilfiger

 

Čas je torej, da naredimo prostor v naših garderobnih omarah in svoje stajlinge nadgradimo tudi z obutvijo z nizko peto. Vsekakor vas bo očarala z udobjem, zares lepimi modeli in s tem, kako lahko jo je kombinirati. Naj se pomlad začne!

Prispevek nima komentarjev.