LJFW - Ljubljanski teden mode je bil popolna priložnost, da predstavitvimo najnovejše kolekcije obutve priznanih blagovnih znamk in obiskovalci so tako lahko iz prve roke v živo, na modelih, videli sicer le delček naše ponudbe. Prepričani smo, da je vsak našel nekaj zase, ne glede na osebni stil in modni okus, saj je bila predstavljena obutev popolna mešanica modernega in večne klasike.

V središču pozornosti so bili “chunky” večbarvne superge, katerih izrazito poudarjen podplat simbolizira trend, ki je vse močnejši vsako sezono, gležnjarji, ki so vsako jesen nepogrešljivi, so se letos pojavili na 101 način in združili klasične oblike z edinstvenimi detajli, ter retro videzom z visokimi kvadratnimi petami. Gležnjarji s tanko peto v rjavi barvi pa predstavljajo vrhunec elegance, ustvarjajo brezčasen videz in so oblikovani tako za ženske kot za moške. Seveda pa so must-have v kolekcijah obutve za jesen in zimo mokasini. Letos so se trendu mokasinov z debelim podplatom pridružili še mokasini z debelim podplatom in debelo peto, ki že postajajo “it” obutev tudi med modnimi vplivnicami.

                                           

 

Gležnjarji s platformo so na prvi pogled robustni, a jih detajli, kot so svetlikajoči se kamenčki ali netki, ki so posuti po celotnem čevlju, naredijo šik in dodajo poseben pečat. Gležnjar superge so se izkazale za vroč trend, ki združuje udobje športne obutve s sodobnim, urbanim videzom. Znamke, kot so Guess, Converse, Puma, Liu Jo in Replay, ponujajo različne interpretacije tega stila, ki se odlično ujemajo z jeansom ali sproščenimi oblekami. To jesen se je na modne piste in v vsakdanje stajlinge vrnili kavbojski gležnjarji, ki bodo letos zagotovo eden tistih modnih kosov, ki ga bomo vključili v svoje stajlinge.

                                                                                                                               

 

Za konec pa seveda ne smemo pozabiti na elegantno moško in žensko obutev. Visoke pete ostajajo nepogrešljiv simbol ženstvenosti, paleta možnosti pa sega od klasičnih salonarjev, ki poudarjajo prefinjenost in so popoln dodatek k jesenskim stajlingom, do bolj drznih modelov, kot so salonarji v leopardjem vzorcu.

                                             

 

 Vso obutev, predstavljeno na LJFW - LJubljanskem tednu mode, najdete tudi na mass.si.

Prispevek nima komentarjev.