Pri izbiri obutve za športne aktivnosti na prostem je pomembno, da ne izberemo samo takšne, ki je udobna, temveč tudi takšno, ki zagotavljajo optimalno podporo našim stopalom in zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi. V trgovinah Mass smo dobro založeni s tovrstnimi čevlji, in izbira je to pomlad zares pestra. Takšna obutev je temelj za uspešno in varno izvajanje vseh športnih aktivnosti, saj pravilna izbira čevljev za pohod, tek ali trening na prostem lahko znatno izboljša našo učinkovitost. Udobje je sicer osnova, ki omogoča, da se med aktivnostjo počutimo dobro in lahko dalj časa vztrajamo pri njej, pomembno pa je tudi, da športna obutev nudi ustrezno oporo in podporo stopalom. To je ključno za preprečevanje bolečin in poškodb, še posebej pri aktivnostih, ki zahtevajo veliko hoje ali teka. Kadar se ukvarjamo s športnimi aktivnostmi na prostem, smo izpostavljeni tudi različnim vremenskim vplivom, kot so dež in ekstremne temperature, v minus ali v plus, spopadati se moramo z blatom, peskom in ostalimi različnimi tipi terenov. Zato moramo izbrati športno obutev, ki je prilagojena naši aktivnosti, saj bodo tako naša stopala zaščitena in se bomo lahko s svojim najljubšim športom na prostem ukvarjali v vsakem vremenu.

Na mass.si boste tako našli široko izbiro športne obutve, ki je namenjena različnim zunanjim aktivnostim in izpolnjuje vse zgoraj navedene kriterije. V naši spletni trgovini najdete kakovostne čevlje, ki združujejo funkcionalnost in stil. Ko izbiramo obutev za aktivnosti na prostem, moramo biti pozorni, da se nam dobro prilega na stopalo, ne sme biti ne pretesna in ne preširoka, upoštevati moramo teren, po katerem bomo hodili ali tekli. Zato skrbno izberimo čevlje, ki nudijo dober oprijem, predvsem na spolzkih površinah, če pa vemo, da se bomo večino časa gibali na neenakomernem terenu, pa je priporočljivo izbrati čevlje, ki dobro stabilizirajo nogo. Vlaganje v kakovostno športno obutev je investicija v naše zdravje in uživanje v naravi, saj prava obutev izboljša našo uspešnost pri športu in v njej so športne aktivnosti na prostem še večji užitek.

 

Ženske in moške tekaške superge

Tek zahteva obutev, ki zagotavlja odlično blaženje, stabilnost in lahkotnost. Tekaške superge morajo biti prilagojene podlagi, po kateri tečemo, in našemu načinu teka. V trgovinah Mass najdete široko paleto modernih tekaških superg blagovnih znamk, kot sta On Cloud in Under Armour, ki so znane po svoji funkcionalnosti in stilu. On Cloud superge, na primer, so lahke in zaradi posebno oblikovanega podplata zagotavljajo odlično blaženje, kar je idealno za dolge teke, medtem ko Under Armour nudi dodatno podporo in robustnost za zahtevnejše tekače. Ko izbiramo tekaške superge, ne smemo pozabiti preveriti, kako se nam prilegajo – superga mora biti kot nalašč za našo nogo, da prepreči drgnjenje in možnost žuljev.

                                                     

 

Sprehodi in manj intenzivni treningi na prostem

Za nezahtevne pohode, sprehode in lažje treninge na prostem so v večini primerov dovolj superge, ki so prilagodljive in udobne, lahko pa izberemo tudi lahko pohodno obutev, ki ne sega čez gležnje. Čeprav ti čevlji niso namenjeni zahtevnim pohodom ali intenzivnim treningom, je pomembno, da so trpežni in nam zagotavljajo zaščito pri hoji po različnih terenih. Pri izbiri obutve za sprehode bodimo posebej pozorni na fleksibilnost čevljev, saj morajo omogočati naravno gibanje našega stopala. Popularne znamke kot so On Cloud, New Balance in Skechers ponujajo modele, ki so posebej prilagojeni za te namene. Pri izbiri obutve za lažje aktivnosti izberimo tudi superge, ki so zračne, “dihajo” in nudijo dobro baležnje, saj nam bo v njih udobno tudi po več urah nošenja.

                                                           

 

Športni čevlji za otroke

Za najmlajše je še posebej pomembno, da športna obutev za aktivnosti na prostem nudi varnost, udobje in podporo. Otroški čevlji morajo biti fleksibilni, a hkrati nuditi dovolj opore saj so otroci nenehno v gibanju in starši se običajno radi pošalijo, da na daljših sprehodih naredijo še enkrat več kilometrov kot ostali družinski člani. Puma, Adidas in Skechers ponujajo številne modele, ki so prilagojeni potrebam aktivnih otrok. Pri izbiri otroške obutve je pomembno, da je čevelj pravilne velikosti, da ima podplat, ki preprečuje drsenje, in je izdelan iz trpežnih materialov. Nove kolekcije superg in pohodnih čevljev za otroke so tudi prikupne in zato dodatna motivacija za otroke, da se v njih udeležujejo dogodivščin v naravi.

                                     

 

Pohodniška obutev

Pohodništvo je zagotovo ena najbolj priljubljenih aktivnosti na prostem in zahteva robustne čevlje, ki so sposobni zaščititi naše noge v različnih naravnih pogojih. Adidas Terrex modeli so odlična izbira za vse, ki iščejo obutev, ki nudi odličen oprijem, udobje in vodoodpornost. Pri izbiri pohodniških čevljev je ključno, da imamo v čevljih dovolj prostora za prste, hkrati pa se morajo dobro »oprijeti« gležnjev in prilagoditi stopalnemu loku. Preverimo tudi material – idealni so vodoodporni materiali, ki dihajo, kot je na primer Gore-Tex. Ne pozabimo pa še ene ključne stvari, da nam bodo ti čevlji dobro služili. Pred prvim daljšim pohodom jih obujemo za krajše razdalje že prej in jih tako razhodimo, saj se bomo s tem v prvi vrsti izognili bolečim žuljem in se hkrati navadili na obutev.

 

Prispevek nima komentarjev.