Začela se je sezona vikendov na morju, zabav na prostem, piknikov v naravi in uživanja v dobri družbi nekje na soncu, zato so naravnost popolna ženska obutev za vse te priložnosti sandali. So dobra investicija v poletno obutev, saj z lepimi, elegantnimi in kakovostnimi sandali vaš ’outfit’ za tople dni v hipu nadgradite. Ženski sandali so tudi super osnovni kos, ki ga skozi celo poletje dodelujete z različnimi kosi oblačili, starši pa dobro vemo, da so v tem letnem času ena od najuporabnejših obutev za naše otroke.

V novih kolekcijah odprte obutve na mass.si že najdete najbolj vroče modele te sezone, za vsak žep in za vsak okus. Izbirate lahko med sandali v najbolj trendovskih barvah, od bele, svetlo rjave do pastelnih barv. Med ’casual’ modeli teh priljubljenih poletnih čevljev so v ospredju sandali z debelimi podplati, velik hit so različne petke, od kvadratnih do vrtoglavo visokih, navdušili vas bodo tudi ’šik’ detajli in barve. Gotovo vas že zanima, v kakšnih sandalih bomo zakorakali v letošnje vroče dni?

 

“Ugly” sandali

’Ugly sneakers’ so tista obutev, ki je poskrbela za pravo malo revolucijo v ’stajlingih’ s supergami, in ’ugly’ sandali so tisti čevlji, ki so zgodbo uspešno ponovili. Skupno jim je tudi to, da so obojim modelom napovedovali, da bodo modna muha enodnevnica, a se je njihova priljubljenost v zadnjih sezonah le še povečala. Predvsem na račun udobja in tega, da so te superge in sandali izjemno vsestranski. Pa tudi zato, ker postajajo vedno lepši in nepogrešljiv kos v ženskih garderobah. Njihova glavna značilnost je robustnost, ki pa to obutev naredi samo še bolj posebno. Najlepše “ugly” sandale, ki se lepo ujemajo z vsemi ’casual’ poletnimi ’stajlingi’, najdete v kolekcijah blagovnih znamk Dr. Martens, Replay, Buffalo, Pepe Jeans in Creator.

                 

 

Sandali s platformo in narezanimi podplati

V središču pozornosti bodo tudi pri sandalih to poletje podplati, in na izbiro bo tako veliko modelov s platformo ter narezanimi gumijastimi podplati. Ko se enkrat navadimo na udobno obutev, ni več vrnitve. Sandali, v katerih se dobro počutimo in ki jih lahko kombiniramo na vse vrste poletnih oblačil, so prava ’terna’. Debel podplat oziroma platforma poskrbi, da so čevlji udobnejši, dodajo višino in so tisti kos garderobe, okoli katerega se vrti naš ’stajling’. Letos bodo še posebej “in” narezani podplati, kot jih na primer najdemo pri obutvi znamk Wrangler in Sherlock Soon. In še en stilski namig za tiste, ki obožujete malo drugačne ’stajlinge’: sandale, kot so na primer Dr. Martens, lahko kombinirate s kratkimi svilenimi nogavičkami.

                       

 

Barviti in polni detajlov

Le kaj lahko bolj zaznamuje vroče poletne dni kot zanimiva obutev? Polna svetlikajočih in lesketajočih se detajlov, zanimivih vzorcev in barv, ki že na daleč kričijo, da je prišlo poletje in da naj si damo malo duška! Letos ženski sandali ne bodo razočarali, saj jih krasijo kamenčki in ’ketnice’, prepletanje različnih vzorcev in kombinacije živih barv. Čez dan so okrašeni sandali pika na i sproščenim ’stajligom’, zvečer pa z njimi obogatimo naš elegantnejši ’outfit’. In pa pozor, tudi pri sandalih ne spreglejte letos ’mega’ trend vzorca, bottega pletenice. Na mass.si pobrskajte po kolekcijah obutve Upcollection, Caprice, Gioseppo, Bugatti in Sherlock Soon.

                           

 

Visoke pete 

Letošnje poletje bo tudi v znamenju elegantnih sandalov. Elegantni čevlji so trend, ki smo ga zadnje dve leti zelo pogrešali in se je v ’stajlinge’ vrnil v vsem svojem sijaju. Ni pomembno, kakšna je, samo da je peta, bi lahko opisali navdušenje nad novimi kolekcijami sandalov, letos pa so moderne vse vrste pet. Sandali s peto so sinonim za poletno eleganco, ženske noge pa tudi optično podaljšajo. Najbolj priljubljena seveda ostaja klasika, tanke petke, vendar tudi kvadratne in polne pete ne zaostajajo kaj dosti. Zares čudovite modele, ki bodo lepo dopolnili poletna oblačila, najdete pri blagovnih znamkah Tommy Hilfiger, Lauren, Guess, Liu Jo in Tom Tailor.

                       

 

Barve, ki se ujemajo z vsem! 

Letos pri opisu kolekcij obutve kar nenehno ponavljamo mantro: pastelne barve, bela, bež, ’mint’, ’baby pink’ in konjak. To so barve, ki se ujemajo z vsem in bodo tudi poleti ’mega’ hit. Modne vplivnice, kot na primer Hajdi Korošec Jazbinšek, so osvojili sandali v konjak oziroma svetlo rjavi barvi. Ne skrivajo pa niti navdušenja nad belimi sandali, s katerimi poskrbimo za zares ’šik’ ’outfit’. V teh trendovskih barvah najdemo tudi bolj športne modele sandalov, kot so na primer Teva, kar je dokaz, da je to res ’must-have’ obutev.

                       

 

’Šik’ minimalizem

Z minimalizmom v modi nikoli ne moremo zgrešiti, sploh pa ne z obutvijo v tem stilu. Še več, ponavadi je na tak način naš ’stajling’ eleganten in primeren za celo vrsto priložnosti. Za vsako žensko obstaja popoln par minimalističnih sandalov, ne glede na to, ali obožuje ravne podplate ali pete. To poletje bodite pozorni na ta trend: minimalistični sandali s tankim podplatom in tankimi paščki v stilu japank. Letos so zelo moderni in v svoje kolekcije jih je uvrstila večina priljubljenih blagovnih znamk obutve, kot so Pepe Jeans, Steve Madden in Buffalo.

 

Za konec pa ne spreglejte teh otroških sandalov!

V letošnje sandale za otroke se boste zaljubili tudi odrasli. Strinjamo se, da so pri otroški obutvi pomembni kakovost, materiali in to, da nogicam nudijo dober oprijem. Vendar pa so mali modni navdušenci postali tudi zahtevne stranke, saj se malo starejši otroci in najstniki zelo dobro spoznajo tudi na trende pri obutvi. V trgovinah Mass smo se zato za poletje dobro založili s sandali za fante in punce za različne okuse. Pobrskajte po kolekcijah otroške obutve Ciciban, Adidas, Teva, Ipanema in Kidaloo. Veliko trendov, ki jih najdemo pri sandalih za ”ta velike”, se je preselilo tudi na otroško obutev. To so debelejši podplati, detajli, kot so netki in kamenčki na sandalih znamke Replay, zanimivi vzorci ter “neutrals” barve.

Tisti najmanjši bodo gotovo navdušeni nad motivi samorogov in Disneyjevih junakov, deklice bodo očarali okrašeni sandali, fantje pa bodo naokoli tekali udobno obuti v sandale z lučkami v podplatih. Slednji so vsako poletje velik modni hit tudi pri obutvi za deklice, in največ izbire boste našli pri blagovni znamki Skechers.

                               

Prispevek nima komentarjev.