Verjamemo, da letošnjo jesen nimate lahkega dela, saj so kolekcije obutve za hladnejše dni tako pestre kot že dolgo ne. Težko bi se osredotočili na samo en trend, saj se njihov nabor iz sezone v sezono veča. So vam všeč gležnjarji s peto? Imamo jih. Obožujete mokasine z debelim podplatom? Tudi te najdete na naših policah in v spletni trgovini. Zase boste lepe modele čevljev našle ljubiteljice elegantne obutve, saj so letos must-have salonarji, prav tako pa se boste kolekcij superg razveselile tudi tiste, ki prisegate na sproščeno udobje. V Massu smo se zares potrudili in med kolekcijami priznanih blagovnih znamk, kot so Steve Madden, Guess, Liu Jo, Replay, Converse, Calvin Klein, Dr. Martens, Buffalo vsak najde popolno obutev za svoj okus.

In kako bomo te trende letos nosili? Za navdih smo se obrnili na modne vplivnice, ki imajo dodelan stil in jih znajo spretno vključiti v svoje stajlinge.

 

Hajdi Korošec Jazbinšek 

Hajdi nas vedno navduši z izbiro obutve in sproščenim stilom. Je velika ljubiteljica mokasinov in robustnih gležnjarjev, saj oba modela čevljev lahko nosimo tako na elegantna, kot na casual oblačila. Loaferje še posebej rada kombinira z elegantnimi hlačami, jeansom in oblekami. Must-have elegantna obutev, na katero prisega to jesen so salonarji v vpadljivih barvnih odtenkih, blizu ji je boho videz, zato bo izbrala tudi kakšen par škornjev v kavbojskem stilu.

Blagovna znamka, ki ji je letos še posebej blizu, je Buffalo. “Osebno jih obožujem, saj gre za izjemno trendovsko obutev, je pa potrebno biti previden pri nakupu tovrstne obutve, da je čim lažja seveda,” pravi Hajdi. Zaupala pa nam je, da ima že ogledane gležnjarje in superge v bež in kamelji barvi. Kombinirala jih bo z belim plaščem, saj je po njenem mnenju takšna kombinacija letos “a must”.

                                     

 

Lorella Flego

Lorella je vedno elegantna in njen stil oblačenja je prefinjen. In takšna je seveda tudi izbira obutve. V kolekcijah obutve v trgovinah Mass jo je letos prepričal trend bele in off white barve obutve. “Zelo so mi všeč kombinacije z belo ali bež barvo, ne glede na to, ali gre za gležnjarje, visoke pete, športne copate. Ker so v ospredju bež in naravni odtenki, ki spominjajo na jesen, je bela obutev zelo dobrodošla in tudi primerna,” pravi Lorella. Sama superge z belim podplatom rada kombinira na hlačne kostime. Obutev, na katero morate biti to jesen še posebej pozorni, pa so gležnjarji. Nad njimi je navdušena zato, ker so udobni, se super ujemajo s hlačami v oči, pa so ji padli modeli s srednje visoko, stabilno peto. Svoj jesenski videz bo dopolnila tudi z mokasini, za katere priznava, da se je nanje navadila šele letos, potem ko je ugotovila, kako vsestranska in udobna obutev so.

To jesen pa se je zaljubila tudi v elegantne salonarje v vijolični barvi. “Naravnost obožujem jih, so zelo posebni, drzni in seksi,”

                                   

 

Nina Retar

Ninin stil je mladosten, a vseeno prefinjen, obvlada t. i. “street style” in z izbiro obutve vedno zadene. Za jesen najraje izbere visoke škornje, ki jih kombinira s pleteninami in oblekicami, ko postanejo dnevi bolj mrzli, pa doda tople nogavice in debele hlačne nogavice. Letos so jo bolj kot “chunky” trend obutve s platformo, navdušile elegantne linije ter klasična obutev, kot so kavbojski škornji, balerinke in klasični gležnjarji. Izpostavila je tudi škornje v rjavi ali črni barvi s petko, vedno moderen in eleganten par obutve, ki ne sme manjkati v omari. So enostavni za kombinacije z vsakim kosom oblačila v vaši omari.

                                        

 

Nina Kolar

Je prava modna kameleonka, saj je v enem trenutku razigrana in odštekana, v drugem pa sofisticirana mlada dama. Njen slog oblačenja je pravi vir navdiha, kako lahko nosimo različne trende obutve. Njena najljubša obutev so bele, bež ali črne robustne superge s platformo in pa gležnjarji. Superge rada kombinira z minimalističnimi oversized trenirkami, kjer sta zgornji in spodnji del enake zemeljske barve, gležnjarje pa z modnimi plašči, prav tako nevtralnih barv, in dolgimi širokimi hlačami iz imitacije usnja. “Letos so zagotovo totalno in mokasini, jaz pa svoje jeseni ne morem preživeti brez lahkih oprijetih gležnjarjev z debelo visoko peto, saj se priležejo k skoraj vsakemu mojemu outfitu. Tako je, ko najdeš svoj stil,” pravi Nina.

     

Ne glede na to, da ima vsaka od modnih vplivnic svoj stil in svoj okus za obutev, pa je njihovo skupno sporočilo to, da je obutev prava, če se v njej počutimo udobno in samozavestno. Modna jesen letos zagotovo ne bo dolgočasna in ne omejujte se s strogimi pravili. Dajte si duška, poigravajte se s stili in kombinirajte na primer elegantno obutev z bolj casual outfiti. Prav naravnost popoln za to je letos trend barv salonarjev in elegantnih gležnjarjev s peto, ki jih najdete tudi v pinki, zeleni in kraljevsko modri barvi. 

 

 

 

 

    

Prispevek nima komentarjev.