Gležnjarji namreč letos doživljajo pravi razcvet. Trendu robustnih podplatov, ki sicer v stajlingih za hladne dni vladajo še naprej, so se to jesen ob bok postavile tudi petke. Gležnjarji s peto so vsestranska obutev, ki se zlahka prilagodi vsaki priložnosti in vsakemu outfitu. Na mass.si in v trgovinah Mass po vsej Sloveniji pobrskajte po najnovejših kolekcijah gležnjarjev s peto priznanih blagovnih znamk in znašli se boste v čudovitem svetu petk, barv, vzorcev in dodatkov na obutvi.

Navdušili vas bodo za “čaranje” s stajlingi. Letos stopite iz svoje cone udobja in dodelajte svojo jesensko garderobo s čudovitimi modeli gležnjarjev s petko znamk, kot so Liu Jo, Steve Madden, Tommy Hilfiger, Gioseppo, Nine West, Upcollection, Guess in Tamaris. Za vsak okus in vsak stil oblačenja boste našli popoln par gležnjarjev. Tako tiste, ki obožujete odštekane modne kombinacije s čevlji kot tiste, ki vam je bližje elegantna ženska obutev. Trendi in moda se hitro menjajo. A gležnjarji s petkami vseh višin in oblik so svoj modni pohod to jesen šele dobro začeli, zato jih bomo zagotovo srečevali še kar nekaj sezon. Prepričani smo, da bodo postali tudi vaša priljubljena obutev za hladne dni.

Vabljeni, da se z nami sprehodite med tremi glavnimi tipi petk, pripravili pa smo vam tudi nekaj namigov, kako jih lahko nosite.

 

Najbolj “it” kombinacija te jeseni so piramidna petka in barve

 Trend, mimo katerega ne boste mogli in ga boste srečevali pri vsej elegantni obutvi, tudi pri ženskih gležnjarjih, je piramidna petka. Čevlji s takšno peto so zelo priljubljeni zato, ker zaradi trikotne oblike poskrbi za to, da je obutev udobna, hkrati pa poudari žensko silhueto in poskrbi za prefinjen outfit. Še posebej modna je to jesen kombinacija gležnjarjev v močnih barvah in piramidne petke. To jesen bodo več kot očitno stajlingi, zahvaljujoč tej obutvi, nadvse barviti. Jesenske modne kombinacije bodo popestrili čevlji v vijolični, umazano roza, kraljevsko modri in zeleni barvi. So prava paša za oči. Stajlingi z njimi so razigrani, sveži, a hkrati elegantni. Primerni so za vse priložnosti, lahko jih obujete za v službo, za v šolo in tudi na bolj sproščena večerna oblačila.

Z njimi sporočate, da vam meglena in siva jutra, ki jih prinaša jesen, ne bodo prekrižala načrtov. V dan boste v njih zakorakali odločno, z nasmehom in dobro energijo. 

Nasvet za modno kombinacijo z gležnjarji s trikotno petko: Navdušilo vas bo, kako gležnjarji s piramidno petko v hipu nadgradijo vaš stajling. Lahko jih nosite k oprijetim ali širokim kavbojkam in pleteninam, dolgim toplim plaščem, bolj drzne dame jih lahko kombinirate z mini usnjenimi krili ali oblekami. Zelo lepo pridejo do izraza, če izbirate kontrastne barve oblačil. Še tako enostavni kosi jesenske garderobe bodo na novo zaživeli, ko boste k njim obuli modre ali vijolične gležnjarje s trikotno petko.

                                             

 

Kvadratna peta za udarne stajlinge

V modi se vse vrača in to velja tudi za trend robustne kvadratne pete. Ta udarni stil, ki je bil priljubljen v devetdesetih letih, se je vrnil v kolekcije ženske obutve. In za hladne jesenske dni je to res super obutev, saj vam doda nekaj centimetrov, je stabilna, v teh čevljih pa vam bo tudi udobno in toplo. Nekaj posebnega je na njih, in kljub temu da na prvi pogled delujejo strogo, boste presenečeni nad tem, kako lepo se ujemajo z različnimi stajlingi in stili oblačenja.

Za poudarjeno robustnost izberite gležnjarje z gumijastim podplatom in kvadratno peto in tudi, če vas dobi kakšen jesenski naliv, vas ne bo skrbelo. V takšnem stilu najdete tudi priljubljene chelsea gležnjarje, ki so jih nadgradili s petko.

Za bolj umirjene modne kombinacije pa izberite gležnjarje s tankim podplatom in kvadratno peto, ali takšnimi, ki spominjajo na kavbojske škornje. So zelo enostavni za kombiniranje in nosite jih res lahko povsod.

Veliko modelov gležnjarjev s kvadratno peto je dodelanih tudi z dodatki, kot so šnole, trakovi za zapenjanje okoli gležnja in kovinski detajli na petah.

Nasvet za stiliranje z gležnjarji s kvadratno peto: Seveda nikoli ne morete zgrešiti, če jih nosite k jeansu, vendar zakaj bi ostajali v varni coni? Letošnje kolekcije teh gležnjarjev naravnost kličejo po bolj odštekanih modnih kombinacijah. Že od nekdaj velja, da se nasprotja privlačijo, zato robustne gležnjarje s peto kombinirajte z bolj elegantnimi oblekami in učinek vas bo navdušil. Casual outfite pa v hipu nadgradite z elegantnejšimi modeli gležnjarjev s kvadratno peto. Zelo lepo se ujemajo s t. i. “cropped” hlačami in hlačami na zvonec.

                                                   

 

Tanka petka za prefinjene outfite

Eleganca se je v modo vrnila na vse možne načine, tudi v kolekcije obutve. Poleg salonarjev so tukaj še gležnjarji s tanko, elegantno petko. Obujete jih lahko za čez dan ali pa za na kakšen pomemben dogodek, saj se lepo ujemajo z večernimi oblačili.

Nasvet za stiliranje s tanko petko: Kombinirajte jih s plisiranimi krili, hlačnimi kostimi v divjih barvah. Prav kul modna kombinacija so gležnjarji s tanko petko in obleka s puli ovratnikom. Še tako sproščenemu outfitu pa lahko z gležnjarji s petko dodate pridih sofisticiranosti. Za bolj odštekan, a vseeno eleganten videz se lahko odločite za monokromatske kombinacije.

                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

Prispevek nima komentarjev.