Čevlji že dolgo niso več samo tisti modni dodatek, za katerega je pomembno le to, da so udobni in da poudarijo naša oblačila. Pravzaprav je že nekaj časa ravno nasprotno. So pika na i našemu stilu in prav nič nenavadno ni, da izbiro svoje garderobe prilagodimo tistemu lepemu paru novih vročih sandalov ali superg, ki smo si jih kupili pred kratkim. Dejstvo je, da modni trendi že dolgo niso več osredotočeni samo na oblačila, ampak vedno več poudarka dajejo tudi obutvi in torbicam. Mnoge priljubljene blagovne znamke obutve, ki jih najdemo tudi v spletni trgovini Mass, so tiste, ki narekujejo, kakšne obleke bomo nosili k čevljem. Pri tem pa niso osredotočeni le na določeno obliko ali barvo. Prav tako pomembni so tudi vzorci in ostali detajli. Bottega pletenica je eden od tistih vzorcev, ki jih bomo to pomlad in poletje pogosto srečevali v kolekcijah nove obutve na mass.si.

Manj je več

Če si na spletu ogledujete modne revije ali brskate za najnovejšimi trendi, vam je že jasno, da je bottega pletenica “it” trend te sezone, ki je že preplavil instagram profile vplivnic in vse trendi lokacije prestolnic. Je nepogrešljiv pri sofisticiranih ’stajlingih’. Tudi zato, ker s čevlji in torbico z bottega pletenico v hipu dosežete luksuzen videz svojega ’outfita’. Ta geometričen vzorec, ki je značilen zaradi posebnega načina pletenja, je res nekaj posebnega in dobesedno vlada celotnemu ’stajlingu’. Zato bi bil naš nasvet pri kombinacijah z obutvijo in torbicami v bottega vzorcu, da ne pretiravate s kombinacijami z drugimi vzorci in strukturami. Pri ’stajlingih’ s temi čevlji se držite načela, da je včasih manj več. A brez skrbi, da bi bili zaradi tega kakorkoli omejeni z izbiro oblačil. Pletenica prenese barve in tako si lahko kljub temu daste duška s stiliranjem. Čevlje in torbico v tem vzorcu lahko nosite tako z močnimi kot pastelnimi barvami, naravnost popoln pa je za monokromatske ’stajlinge’. 

         

Eleganca s peto ali brez

Brez dvoma boste v natikačih z detajlom bottega pletenice videti elegantno ne glede na to, ali ste bolj ljubiteljice obutve s peto ali sandalov z ravnim podplatom. Ta vzorec je že sam po sebi tako vpadljiv in šik, da se vam z izbiro oblačil ni treba posebej truditi. Pri kolekcijah čevljev v Massu boste največ bottega vzorca našli pri blagovnih znamkah Steve Madden in Upcollection.

Kako nosimo elegantne natikače z bottega pletenico?

Natikače s peto obujte k svilenemu hlačnemu kombinezonu, usnjenemu krilu, prav izvrstno pa z njimi nadgradite tudi ’casual outfite’ s kavbojkami. Tako jih na primer najraje nosi priljubljena pevka Rihanna. Za nevsiljiv, luksuzen videz, v katerem se boste hkrati počutili tudi zelo udobno, pa natikače z ravnim podplatom lahko kombinirate s srajčno enobarvno obleko. Izberite torbico v enakem odtenku, kot so čevlji, lahko si privoščite še tanek, minimalističen pas.

 

’Casual’ z luksuznim pridihom

Tudi natikači, ki so sicer bolj športnega videza, so letos “dobili” bottega pletenico. In če se je še pred nekaj časa zdelo, da so ’casual’ natikači obutev, ki jo nosimo le na počitnicah, smo navdušeni, da temu ni več tako. Predvsem zato, ker smo dobili še eno možnost več, da obogatimo svoje modne kombinacije za vsak dan. Gotovo se strinjate z nami, da zamisli, kako naj se oblečemo in obujemo, ni nikoli preveč. Še dodaten bonus pa je ta, da so ti čevlji tako zeloooo udobni. Saj že veste, da bodo to poletje nepogrešljivi?

Kako z oblačili kombiniramo ’casual’ natikače z bottega pletenico?

Najlepše se sicer ujemajo z vsemi vrstami hlač, še posebej s krajšimi modeli. Omislite si še preprost, enobarven pleten puloverček in sproščeno zakorakajte vsakdanjim opravkom naproti. Namig za ljubiteljice kril: poskusite z malo drugačnim ’stajlingom’ in vaše nove natikače znamke Replay kombinirajte s hlačnim krilom. Navdušeni boste, kako zelo vsestranski je takšen ’outfit’.

  

Dvojni učinek

Če se malo pošalimo, “da ena ni nobena”, sta dve bottega pletenici tisti, ki bosta poskrbeli, da vaš ’outfit’ ne bo ostal neopažen. Govorimo o dvojnem paščku, ki je za povrh še tista značilnost čevlja, ki poskrbi, da se obutev lepo oprime stopala. Natikači so tako tudi še udobnejši.

Bottega pletenica v trendi barvah

Letos se obutvi v pastelnih barvah nikakor ne bomo mogli izogniti in nobena izjema niso natikači v tem značilnem in bogatem vzorcu. Še posebej svetlo modra barva zelo lepo poudari bottega pletenico. Takšne natikače lahko kombiniramo z belimi oblačili ali pa si z njimi omislimo pastelen monokromatski ’stajling’ s hlačnim kostimom v enakem odtenku. Poživimo z bluzo ali topom v roza barvi. Natikače v konjak barvi lahko nosite na vse barve oblačil, črni so večna klasika in geometričen vzorec lepo razbije monotonost. Bež natikači pa bodo poleti tista obutev, ki bo še posebej lepo poudarila vaše porjavele noge.

   

Torbice, ki so nadgradnja vsakemu stilu

V modi so modni dodatki, ki pritegnejo pozornost. In z njimi lahko sestavljamo res vpadljive ’outfite’. To velja tudi za torbice v vzorcu bottega pletenice, izvrsten modni kos, ki vam bo olajšal odločitev, kako naj poživite, osvežite ali nadgradite svoj slog oblačenja. Tako kot to velja za obutev v tem vzorcu, so pravila stiliranja s torbicami z geometrijskim vzorcem takšna, da se raje izogibajte mešanju različnih vzorcev. Torbice s prepletenim vzorcem so to pomlad in poletje velik trend, zato boste nanje ’naleteli’ praktično povsod, novo kolekcijo pa že najdete v naši spletni trgovini.

Prispevek nima komentarjev.