Svetu o tem, kdo smo, sporočamo tudi s svojim stilom, izbiro barv svojih oblačil in obutve, a nedvomno so prav čevlji najbolj priljubljen in nepogrešljiv modni kos. Zato ker z njim zares dodelamo celoten videz. Še posebej ženske ga previdno kombinirate z oblačili in preostalimi modnimi dodatki, kot so torbice, nakit in pasovi. Moški pa imate ponavadi lažje delo, saj so čevlji nemalokrat vaš edini modni dodatek, ki lepo zaokroži celoten stil. Barva pa je potem tista pika na i.

Kaj nas čaka letos?

Letos so kolekcije čevljev v trgovinah Mass izjemno barvite in toliko različnih barv obutve že dolgo ni bilo na voljo, od ‘baby’ pink do modre, rumene in zelene. S kombiniranjem materialov, vzorcev in barv se lahko poigravamo v neskončnost in ustvarjamo nepozabne spomladanske in poletne ‘outfite’. Vendar pa pri tem ne smemo pozabiti na barve, ki veljajo za klasične in večne ter so prav zdaj v trendu. Tudi z njimi lahko nastajajo mojstrske modne kombinacije. So super izbira za k vsakemu ‘outfitu’ in za vsako priložnost, saj jih najdemo prav pri vseh oblikah obutve, od mokasinov, superg do čevljev s peto.

          

Vsi se strinjamo, da izbira popolnih čevljev za k našim najljubšim oblačilom ne bi smela biti nekaj, kar nam vzame preveč časa ali nam celo povzroča stres. Zato smo pripravili vodnik po barvah čevljev, ki jih z lahkoto kombiniramo na vse. S to obutvijo nikoli ne zgrešimo, in verjamemo, da so čevlji v t. i. ’neutrals’ barvah že ali pa še bodo tudi v vaših garderobnih omarah vedno pripravljeni na najvidnejšem mestu. Kar pomislite na vsem nam verjetno zelo dobro poznano situacijo, ko se nam mudi in na hitro vržemo nekaj nase, potem pa se zatakne pri: “Kaj naj obujem?” S čevlji v barvah, ki jih z lahkoto kombinirate na vse, takšnih težav ne boste imeli.

Št. 1 ostaja črna

Brez dvoma je črna najbolj priljubljena barva ženskih in moških čevljev po vsem svetu in kraljuje v kolekcijah vseh vrst obutve. Prav nič ne pretiravamo, če pravimo, da bi moral imeti vsak v svoji garderobni omari vsaj en par črnih čevljev. Za eno najelegantnejših obutev, ki se ujema z vsemi barvami oblačil, veljajo črni salonarji in mokasini, ki prav to sezono doživljajo veliki ‘comeback’. Za ljubiteljice klasike s tankimi podplati in minimalističnimi detajli, za bolj drzne modne kombinacije pa lakasti mokasini z debelimi podplati in verigo, ki služi kot okras na zgornjem delu obutve. 

 

Črne salonarje lahko dame obujete k belemu hlačnemu kostimu ali pa mali črni oblekici. Črni sandali s peto se lepo ujemajo z oblačili v pastelnih barvah, s črnimi natikači pa lahko ustvarjamo res šik monokromatske modne kombinacije. In daleč od tega, da so črni čevlji dolgočasni, saj so prav letos polni detajlov. Pri ženski obutvi so to zanimive petke in trakovi, s katerimi polsandale zavežemo okoli gležnja, če pa obožujete čevlje s strukturo, bodo vašo pozornost med ponudbo v spletni trgovini Mass gotovo pritegnili natikači z izjemno trendi bottega pletenico. 

 

Tudi moški nimate razloga, da bi vztrajali le pri enem modelu črnih čevljev. Naj vam namignemo, da so to pomlad zelo “in” popolnoma črne adidaske s skate podplatom, moderna različica te priljubljene klasične obutve. Z lahkoto jih kombinirate k svetlim ali temnim kavbojkam ali pa malo elegantnejšim črnim hlačam. Poleti bodo super izbira črni natikači znamke Replay, ki so ravno pravšnja mera drznosti in klasike, da bodo všeč vsem. 

’Must-have’ barva tega leta  

Barva konjaka oziroma svetlo rjava je letos tista, o kateri boste brali večkrat, saj so jo v svoje kolekcije obutve uvrstile praktično vse najbolj priljubljene modne znamke v Massu. Med njimi so na primer Guess, Liu Jo, Steve Madden, Tamaris, Nine West in Upcollection. Zanimivo je, da čevlji v barvi konjaka še zdaleč niso novost in se občasno že vrsto sezon pojavljajo na policah prodajaln s čevlji. Letos pa so se prebili v ospredje in v hipu osvojili tudi srca modnih vplivnic. Navdušeni smo, ker so našle kar nekaj super načinov za kombiniranje te sicer nadvse hvaležne barve obutve. Zelo rade jih obujejo k ’outfitom’ iz jeansa in črnim ’skinny’ kavbojkam.

 

Najpreprosteje je, če sandale v konjak barvi obujemo k beli boho poletni obleki, salonarji se izvrstno ujemajo zelenimi in modrimi odtenki oblek ter hlačnih kostimov, nikakor pa ne spreglejte kombinacij z garderobo v svetlo sivih tonih. Še posebej moški imate tako na voljo še eno dodatno možnost stiliranja s svojimi najljubšimi svetlo rjavimi mokasini. 

   

Trendi pastelne barve

Nežne barve obutve so to le na videz, saj z njimi lahko naredite res velik vtis. V čevlje v pastelnih barvah, kot so svetlo zelena oziroma mint, umazano roza in svetlo modra, se boste zaljubili v hipu. Sodijo med barve, ki jih imenujemo ’neutrals’, in letos boste v njih našli vse svoje priljubljene modele obutve. Ker so tako super uporabne in se vse ujemajo z enakimi barvami oblačil, so zelo hitro pridobile na priljubljenosti. Tudi nekdaj bolj “groba”ulična moda je v zadnjih sezonah prav zaradi superg in sandalov v teh barvah postala bolj romantična in še privlačnejša. Še več, postala je trend, ki se je z ulic preselil tudi v pisarne, šole in na dogodke. S čevlji v pastelni barvi zelo hitro in preprosto nadgradimo svoj stil.

 

Naj vam izdamo še en trik. Po zaslugi te obutve lahko ves dan, od jutra do večera preživite v enem ’outfitu’, poskrbite le za to, da se vmes preobujete. Tako lahko obujete svetlo modre salonarje za v službo, svetlo zelene superge za popoldansko kavo s prijateljicami v mestu, zvečer pa skočite nazaj v elegantno svetlo modro – tokrat modne natikače z bottega pletenico.

 

Tudi formalne priložnosti, kot so poroke in maturantski plesi, so tiste, kjer lahko blestite v čevljih v pastelnih barvah. Sandali in polsandali v pastelnih barvah so lahko odlična alternativa belim čevljem za poroko, kot na primer umazano roza salonarji, ki se izjemno lepo ujemajo z belo čipkasto obleko. Šik in res nekaj posebnega.

Nepogrešljiva bež

Ko govorimo o bež barvi čevljev, velikokrat uporabimo izraz “nude”. Tudi bež sodi med ’neutrals’ barve čevljev, ki so eden od najbolj vročih trendov za pomlad in poletje 2022. Zanjo velja, da je ena najbolj vsestranskih in uporabnih barv obutve, ženske jo obožujejo tudi zato, ker ’nude’ salonarji in sandali optično podaljšajo noge. In le katera se temu lahko upre? Moški pa ste nad bež obutvijo navdušeni zato, ker vam preprosto ni treba razmišljati, kaj boste oblekli zraven. Če potegnemo črto, lahko rečemo, da so to praktični, vsestranski in preprosto nepogrešljivi čevlji.

Modne poznavalke se strinjajo, da so elegantni ’nude’ čevlji zelo dobra naložba v garderobo vsake ženske, saj jih lahko obujemo k vsem barvam oblačil. Odvisno je le, kakšen vtis želimo narediti. Za zadržano, prefinjeno eleganco jih kombinirajte k svetlim in pastelnim odtenkom oblačil, za bolj vpadljiv videz pa se poigravajte s kontrasti in vzorci. Bolj divja, kot je barvna kombinacija vaše garderobe, bolj bodo prišli do izraza. Letošnja moda je na kožo pisana prav drznim modnim kombinacijam, in če ste čakali na prvi trenutek, ko si boste lahko dali duška, je prišel zdaj. Nadgradite pa jih z bež sandali ali natikači s peto. Za še večji učinek izberite lakaste ali pa takšne, ki so okrašeni s kamenčki in netki. Tudi pri bež salonarjih lahko izbirate med detajli, kot so pentljice in zanimivi izrezi.

Moški bež mokasini so obutev, ki jo lahko moški nosite od pomladi do jeseni, za vse priložnosti in na vse vrste ’causal’ oblačil. Za vsak dan bodo vaše nepogrešljive spremljevalke bež superge znamke Tommy Hilfiger z belim gumijastim podplatom. So preproste in naravnost popolne, če želite, da je vaš videz nekakšna mešanica sofisticiranosti in ležernosti.    

Metalik barve za velik učinek

To najbolj bleščečo obutev pa smo prihranili za konec, za piko na i. Letos so v kolekcijah elegantne in ’casual’ ženske obutve v Massu enakovredno zastopane srebrna, zlata in ’rose gold’ barva. Za vsak okus se najdejo popolni čevlji v teh treh barvah, ne glede na to, ali obožujete minimalističen stil ali pa si radi privoščite drzne modne kombinacije. Izbira je res velika. Naj vam naštejemo le nekaj možnosti. Srebrne in ’rose gold’ balerinke, zlati salonarji in polsandali, zlati mokasini, zlati sandali z na drobno posutimi kamenčki v stilu Jimmy Choo, srebrni sandali s kvadratno peto in kamenčki, neverjetno lepi zlati sandali znamke Liu Jo z vpadljivo podrobnostjo, rožo na zgornjem delu, in srebrni sandali znamke Guess s petko, posuti z bleščicami. Naš nasvet za to pomlad in poletje je, da se pri izbiri obutve v metalik barvah nikar ne zadržujte, prepustite se energiji in veselju toplih dni in brezskrbnih večerov. 

 

Prispevek nima komentarjev.